Борис Джонсон закликав союзників дозволити ЗСУ бити далекобійними ракетами по території рф

Борис Джонсон закликав союзників дозволити ЗСУ бити далекобійними ракетами по території рф

Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон похвалив операцію України на Курську область і закликав союзників та нинішнього прем’єра Британії Кіра Стармера дозволити ЗСУ використовувати далекобійну зброю по цілях у Росії.

Про це він повідомив у своїй колонці для Daily Mail.

Джонсон зауважив, що Путін, коли почав повномасштабний наступ на Україну, не міг собі уявити, що «одного дня українські танки перетнуть кордон з Росією» і за тиждень вони захоплять більше території «ніж росіяни захопили за рік».

Цей блискавичний прорив у Курську область нагадує нам ключову істину про всю війну: від самого початку ми завжди недооцінювали українців. Ми недооцінювали їхній дар несподіванки, те, як вони ретельно тримали в секреті свої плани. Ми недооцінювали їхню сміливість - їхню готовність робити те, що інші вважали неможливим. І ми хронічно недооцінювали їхню справжню лють до російського загарбника, - написав Джонсон.

Він закликав відкинути «безглузду путінофобію» і дати українцям можливість користуватись далекобійними ракетами у Курській області – американськими ATACMS і британськими Storm Shadow.

Нам, як завжди, кажуть, що ми боїмося «ескалації». Але насправді людина, яка дійсно боїться ескалації, - це Путін. Він втратив сотні тисяч військових, ... величезну кількість техніки; він зараз сильно перенапружений. Зараз настав момент для друзів України на чолі з США та Великою Британією прискорити темп, - наголосив британський експрем'єр.

Зокрема, прем'єр-міністру Кіру Стармеру, «час припинити зволікати», вважає Джонсон. Він зауважив, що тактичний успіх Росії на Донбасі трапився тому, що українці «не могли належним чином відповісти і не могли захистити себе, тому що ми змушували їх воювати зі зв'язаною рукою за спиною».

Найважливіше завдання зараз - надати українцям необхідні дозволи на зброю, яку вони вже мають, щоб заощадити час і врятувати життя. Своїм героїзмом українці вкотре підірвали міф про непереможність Путіна. Вони вкотре довели своїм західним союзникам, що можуть і переможуть. Ми морально зобов'язані допомогти їм - і якнайшвидше, - додав Джонсон.

Нагадаємо, Дуда ветував закон про ліквідацію комісії з розслідування російського впливу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон
Перед відвідуванням Мюнхенської конференції з безпеки Джонсон заявив, що у Заходу все ще є шанс уникнути кровопролиття і війни, але для цього буде потрібна переважна демонстрація єдності і солідарності.
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Loading...
Load next