Дуда ветував закон про ліквідацію комісії з розслідування російського впливу

Дуда ветував закон про ліквідацію комісії з розслідування російського впливу

Президент Польщі Анджей Дуда наклав вето на законопроєкт про скасування комісії, створеної попередньою владою "Права і справедливості", щодо розслідування російського впливу в 2007–2022 роках.

Про це повідомили у канцелярії польського президента.

Дуда ухвалив рішення відповідно до пункту 5 статті 122 Конституції Польщі.

Президент відмовився підписати закон від 24 липня 2024 року про скасування Закону про державну комісію з розслідування російських впливів на внутрішню безпеку Республіки Польща у 2007-2022 роках і 16 серпня 2024 року направив його на повторний розгляд до Сейму, – йдеться у повідомленні.

У заяві до Сейму Дуда виклав причини свого рішення накласти вето.  Він зазначив, що перед створеною комісією стояли завдання, важливі з точки зору інтересів країни і в багатьох елементах вона їх успішно виконала.

Вважаю рекомендації комісії легітимними і вважаю, що необхідно якнайшвидше вжити заходів для їх реалізації та здійснення дій, що призведуть до можливості проведення і продовження подальшої роботи комісії щодо з'ясування справ державних службовців або вищих керівників, які в період з 2007 по 2022 рік під впливом Росії діяли на шкоду інтересам Республіки Польща, – йдеться у заяві. 

Нагадаємо, В уряді Польщі заперечили будь-яку причетність до підриву "Північних потоків"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Тристоронній союз Британія-Україна-Польща: що це, для чого і коли Тристоронній союз Британія-Україна-Польща: що це, для чого і коли
Наступного тижня на політичній карті світу має з'явитися новий політично-безпековий альянс за участі Великої Британії, України та Польщі.
Loading...
Load next