Байден повідомив про новий пакет військової допомоги для України

Байден повідомив про новий пакет військової допомоги для України

У телефонній розмові з Володимиром Зеленським президент США Джо Байден оголосив про надання Україні нового пакета військової допомоги, приурочивши цей крок до Дня незалежності.

Про це йдеться в заяві Президента США.

Сьогодні я розмовляв з Президентом (Володимиром) Зеленським, щоб… висловити непохитну підтримку народу України з боку Америки, - зазначив Байден, наголосивши, що Україна була вільною державою до російського вторгнення, залишається вільною зараз, і буде такою в майбутньому.

Українці «залишилися непохитними перед обличчям жахливих воєнних злочинів і звірств Росії», зауважив він. За словами Байдена, вони захищають цінності, які об'єднують людей в обох країнах і в усьому світі - у тому числі незалежність.

Саме тому я пишаюся тим, що сьогодні ми оголошуємо про новий пакет військової допомоги Україні, - зазначив президент.

Пакет включає ракети протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури; обладнання для боротьби з безпілотниками й протитанкові ракети; боєприпаси та мобільні ракетні комплекси для передової.

США разом із союзниками й партнерами зробили «низку історичних кроків» за останні кілька місяців щодо підтримки України - від передачі винищувачів F-16, зобов'язання поставити сотні перехоплювачів для ППО протягом наступного року - до збільшення допомоги у сфері безпеки на фронті після ухвалення Закону про національну безпеку, - додав Байден.

За словами президента, у липні він зібрав 20 країн, які підписали двосторонні угоди про безпеку з Києвом, щоб сформувати «Український договір», який посилить здатність України оборонятися зараз і в майбутньому.

Разом з країнами G7 Штати вживають «безпрецедентних заходів, аби змусити Росію заплатити за шкоду, яку вона заподіяла», - видали 50 млрд доларів кредитів, забезпечених прибутками від заморожених російських суверенних активів.

Росія не переможе в цьому конфлікті, - підкреслив він. - Переможе незалежний народ України - і Сполучені Штати, наші союзники й партнери продовжуватимуть підтримувати його на кожному кроці.

Нагадаємо, Стефанчук підписав закон про заборону російської церкви в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній" Байден різко відповів на вимоги Росії: не приймаю нічиїх "червоних ліній"
Володимир Путін, коментуючи інформацію про підготовку Росії до повномасштабного наступу на Україну, сказав, що "червоною лінією" для Росії буде створення загроз для її безпеки, посилаючись на військові навчання НАТО й України в Чорному морі.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next