У Польщі заявили, що не збиватимуть російські ракети та дрони над Україною

У Польщі заявили, що не збиватимуть російські ракети та дрони над Україною

Польська протиповітряна оборона не збиватиме російські ракети та ударні дрони над територією України.

Про це повідомив заступник міністра національної оборони Польщі Павел Залевський, передає Польське радіо.

Польський урядовець зазначив, що країни ЄС та НАТО «не є сторонами у цій війні». Натомість Польща виступає за значне посилення оборонних можливостей України.

Україна має мати чим захищатися, захищати свою територію, свій повітряний простір. Але ми не розглядаємо в жодному форматі, особливо двосторонньому, те, що насправді є одним із очікувань України, тобто можливість збивати російські ракети чи безпілотники з території Польщі, ‒ заявив Залевський.

Він зауважив, що позиція Польщі полягає в тому, що значне посилення ППО України «має бути достатнім і не потребувати такої підтримки з боку польської авіації».

Також Польща не підтримує пропозицію щодо тренування українських військових на території України.  За словами польського урядовця, підготовка українських військових на території ЄС, зокрема й у Польщі, є «найбільш ефективною». Він зауважив, що на двосторонній основі окремі країни ЄС можуть навчати українських військових на території України, однак Польщі серед них не буде.

Водночас Варшава підтримує, щоб країни Заходу скасували обмеження на застосування зброї дальнього радіуса дії для завдання ударів по військових цілях на території Росії.

Нагадаємо, У Молдові не допустили проросійський блок «Перемога» до участі у президентських виборах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
"За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі "За даними розвідки, російські війська не готові до атаки", – ексглава МЗС Польщі
РФ недостатньо, щоби зайняти всю Україну.
"Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс "Великий потенціал тристоронньої співпраці": Україна, Британія і Польща створюють новий альянс
Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив про готовність країни до альянсу з іншими країнами, а не тільки з НАТО.
Loading...
Load next