Ердоган: "наступною ціллю" Ізраїлю може стати Туреччина

Ердоган: "наступною ціллю" Ізраїлю може стати Туреччина

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що військові операції Ізраїлю в Лівані та на палестинських територіях можуть поширитися на його країну і вона стане "наступною ціллю" Єрусалима.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

У той час, як Ізраїль здійснює терористичні атаки на Ліван, він намагається вдатися до будь-яких провокацій, щоб втягнути у свій вогонь країни регіону, - заявив Ердоган.

За його словами, Туреччина стане "наступною ціллю" Ізраїлю.

Після Лівану, наступним місцем, на яке (Ізраїль) кине свій погляд, я вам чітко кажу, буде наша Батьківщина... Мрії Нетаньягу включають Анатолію, - наголошує він.

Водночас Ердоган наголосив, що його держава протистоятиме Ізраїлю та заохочуватиме до цього світ.

Туреччина зробить все можливе, щоб створити фронт людяності, - додав Ердоган.

Також президент розкритикував тих, хто підтримує позицію, аби Анкара залишалася нейтральною в умовах ескалації.

Ми стикаємося з окупаційною мережею, яка має намір занурити весь регіон у вогонь. Ніхто, хто має хоч краплю совісті, не може мовчати перед обличчям такої мережі масового вбивства. Так само як Гітлер був зупинений, коли побачив себе в збільшувальне скло, - так само буде зупинений і Нетаньягу, - заявив Ердоган.

Нагадаємо, Україна евакуювала з Лівану 134 своїх громадян та 45 іноземців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Ердоган спробує переконати Путіна зупинити війну з Україною і почати переговори Ердоган спробує переконати Путіна зупинити війну з Україною і почати переговори
Президент Ердоган в ході бесіди з російським колегою запропонує провести зустріч в Туреччині.
"А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним "А баба Яга проти!": Росія відкинула пропозицію Ердогана бути посередником між Зеленським та Путіним
За словами офіційного представника відомства Марії Захарової, ні про яку посередницьку роль Анкари у врегулюванні ситуації на Донбасі не йдеться.
Loading...
Load next