У матері депутата Київради конфіскують Range Rover

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover

Прокурорами Київської міської прокуратури доведено в суді вчинення депутатом Київської міської ради IX скликання адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків (ч. 1. ст. 172-5 КУпАП).

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Установлено, що матір депутата Київради за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала у юридичної особи Range Rover Sport, 2020 року випуску, за 65 тис гривень.

При цьому, у своїй декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн гривень. Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом «Про запобігання корупції».

Шевченківським районним судом міста Києва депутата визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1 ст. 172-5 КУпАП та накладено стягнення у виді штрафу у розмірі 2550 грн з конфіскацією подарунка - автомобіля Range Rover Sport, 2020 року випуску.

Київський апеляційний суд за результатами розгляду апеляційної скарги залишив в силі рішення суду першої інстанції.

Нагадаємо, У Раді обмежать використання Телеграму - Юрчишин

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Розслідування справ Євромайдану: генпрокурор Венедіктова озвучила нові цифри Розслідування справ Євромайдану: генпрокурор Венедіктова озвучила нові цифри
За 2021 рік до відповідальності притягнули 53 особи, слідство вийшло на ключових організаторів середньої ланки.
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
Трьох керівників організації Медведчука підозрюють у держзраді
Організація «Український вибір», лідером якої є Медведчук сприяла російській окупації Криму, внаслідок чого трьом прибічникам кума Путіна оголосили про підозру у державній зраді.
Loading...
Load next