У Раді обмежать використання Телеграму - Юрчишин

У Раді обмежать використання Телеграму - Юрчишин

Використання месенджера Телеграм обмежать у Верховній Раді за рекомендацією Ради національної безпеки і оборони України.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Отримав розпорядження від апарату ВР з новими положеннями про роботу Телеграму в локальній мережі Ради, - заявив він.

За його словами, парламентський апарат впроваджує певні засоби безпеки за рекомендацією Національного координаційного центру кібербезпеки. Серед відповідних заходів - обов’язкова двофакторна авторизація та скасування синхронізації контактів, блокування доступу до комп’ютера, у разі його залишення без нагляду.

Водночас забороняється передача даних, які використовуються в роботі, та службова комунікація в Телеграмі.

Також забороняється встановлювати і користуватися Телеграмом на службових комп’ютерах або особистих комп’ютерах, які використовуються в службовій діяльності.

Блокування роботи месенджера відбувається за допомогою технічних та програмних засобів, проводиться фіксування запитів на несанкціоновані спроби підключення до сервісу.

На жаль, уже були приклади, коли сторонні особи отримували дані держпрацівників через Телеграм, яким користувалися на робочих пристроях. Чи створювали фейки, як у випадку з нібито каналом спікера Руслана Стефанчука, - наголосив він.

Голова профільного комітету акцентував, що цим розпорядженням Верховна Рада мінімізує ризики.

Підкреслю, що це стосується саме працівників апарату Ради та не обмежує використання месенджера в особистих цілях, - додав Юрчишин.

Нагадаємо, Відсьогодні змінюється вартість послуг у Паспортному сервісі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.
Помер відомий український політик та письменник Володимир Яворівський Помер відомий український політик та письменник Володимир Яворівський
Один із засновників Народного Руху України, народний депутат Верховної Ради кількох скликань та український письменник, Володимир Яворівський помер у віці 78 років.
Loading...
Load next