Україна отримала боєприпаси, на які словаки зібрали понад 4 млн євро

Україна отримала боєприпаси, на які словаки зібрали понад 4 млн євро

В Україну доставили 122 тонни боєприпасів, на які громадяни Словаччини зібрали понад 4 млн євро. Ще на ще 500 тис. євро закуплять постріли для гранатометів.

Про це повідомляє Noviny.

Побудник збору коштів на боєприпаси для України Федір Блащак розповів, що шість вантажівок доставили на логістичний склад 122 тонни боєприпасів. Боєприпаси, на які зібрали 70 тис. словаків, приїхали на великий логістичний склад, звідки їх забрала українська сторона.

Збір було створено після того, як уряд Словаччини заявив, що не приєднається до ініціативи Чехії зі збору боєприпасів для України.

Це був чіткий меседж від словаків. 70 тисяч словаків зробили свій внесок у цю колекцію і продовжують робити регулярні внески на боєприпаси, щоб Україна могла захистити себе від агресора, - додав партнер збору "Мир України" Маріан Куліч.

Від початку збору коштів і до передачі снарядів Україні пройшло близько 4-5 місяців.

Комусь це може здатися довгим - 4-5 місяців, але для постачання військової техніки та боєприпасів це рекордний термін. Кожна одиниця боєприпасів мала бути перевірена, і це вимагало великої кількості паперової роботи, - заявив Блащак.

Він уточнив, що зі збору залишилося ще 500 тис. євро, які використовують для закупівлі пострілів для гранатометів, їх нададуть до кінця року.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з воїнами ТрО та відзначив їх державними нагородами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next