Як обрати натуральні та якісні фрукти?

Як обрати натуральні та якісні фрукти?
Літо - сезон вітамінів.На Вінницькому продуктовому ринку ажіотаж. Однак, люди неквапливо ходять між прилавками та витрачати кошти не поспішають.

Літо - сезон вітамінів.

На Вінницькому продуктовому ринку ажіотаж. Однак, люди неквапливо ходять між прилавками та витрачати кошти не поспішають.

Вінничанка Ольга на закупи із родиною ходить раз на тиждень. Розповідає, на фрукти та овочі витрачає близько 1500 гривень. Перше на що звертає увагу обираючи товар – зовнішній його вигляд.

"Здається персик не дуже гарний із вигляду, але він би із далеку не доїхав, потік би. Тому я його б взяла", - каже.

А от кавуни цього річ вінничанка ще не смакувала. Каже, хвилюється аби не отруїтись.

"Якщо ти бачиш, що воно ідеальне, то може бути кроплене. Це моя думка. Якщо занадто велике також. Я люблю, щоб було різне, щоб воно було більше – менше, твердіше – м’якше", – додає Ольга.

Продавчиня Лариса показує на камеру сертифікат якості, запевняючи – ягоди без нітратів. За смак жінка ручається та додає, баштана культура наша – українська, приїхала із Херсону. За кілограм кавуна просить 12 гривень, тоді як дині коштують 20 гривень за кілограм.

Лариса розповіла: "Обирати треба де світліші розводи, там спіліший, за один раз не визначиш, треба руку мати. Береш – відчуваєш, як живий хвостик взагалі не відірвеш, якщо він не спілий, а цей легко тобі відходить, бачиш, вже готовий".

Не падають поки у ціні персики та виноград. Продавці пояснюють, висока закупівельна ціна. Відтак, цьогорічний фруктовий кошик в середньому обійдеться у 500 гривень.

Продавець Юрій каже: "Виноград від 60 до 120 гривень. Персик найходовіший, який я рекомендую – вітчизняний. Ціна сьогодні на урожаї 50 гривень, імпортний - 60 ".

Доведеться витратити більше, ніж торік і на ягоди. Полуниця наразі  коштує 150 гривень за кілограм, лохина – 180. Та вінничани кажуть, хоч ціни й кусаються, у вітамінах собі не відмовляють. Намагаються купувати по трішки, але всього.

Нагадаємо, що вибір кавунів величезний і варто правильно їх обирати. Правило №1 – не купуйте літні ягоди на стихійних ринках чи при дорозі, бо ж мікробів там можете підхопити більше, ніж наїстися нітратів.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Експертна рада заборонила ввезення дитячих книг з російською пропагандою Експертна рада заборонила ввезення дитячих книг з російською пропагандою
У книгах для дітей виявили заборонену російську та комуністичну символіку.
Знову є залізничне сполучення між Славутичем та Черніговом Знову є залізничне сполучення між Славутичем та Черніговом
Вже відновили зруйнований окупантами міст.
Головні новини України за 2 липня Головні новини України за 2 липня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
Loading...
Load next