У Львові затвердили стандарти зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки

У Львові затвердили стандарти зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки
Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет ЛМР.Ним затверджено зразки зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки в коричневому кольорі та у трьох розмірах — місткістю 0,12 м³, 0,24 м³ та

Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет ЛМР.

Ним затверджено зразки зовнішнього вигляду контейнерів для збору органіки в коричневому кольорі та у трьох розмірах — місткістю 0,12 м³, 0,24 м³ та 1,1 м³.

"Ми говоримо про єдиний стандарт по всьому місту для контейнерів по збору харчових та садових відходів. Це має бути коричневий контейнер 120, 240 та 1100 літрів", - зазначив директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

Проєктом передбачено, що вони повинні мати стійке дно, кришку, малошумні колеса, інтегровану сітку для висушування та систему природної вентиляції.

Також контейнери повинні бути пристосовані для механічного розвантаження. Такі зміни, як зазначають посадовці, допоможуть зменшити об'єм та масу органіки.

"Нам треба максимальну кількість органіки переробляти і мати компост для сільського господарства. Таким чином ми зменшуємо навантаження на перевізників з вивозу ТПВ", - наголосив мер Львова.

До слова, відтепер у Львові за вивезення сміття з контейнерного майданчика відповідатиме лише один перевізник.

Варто наголосити, що особливу увагу в рішенні звертається на те, що колір контейнерів має бути коричневим. Це означає, що на території мають право розташовуватися баки для відходів однієї компанії.

Нагадаємо, що у центрі Львова відкриють океанаріум. Тут буде приватний океанаріум з екзотичними рибами, акулами та іншою морською живністю. 

Читайте також
Декорацію Львівської опери продали на аукціоні за 760 тисяч євро
Саме за стільки пішла з-під молотка зменшена копія всесвітньовідомої театральної завіси «Парнас» Генріха Семирадського на британському аукціоні.
Loading...
Load next