У Львові розпочали зйомки фільму «Я, «Побєда» і Берлін» за книжкою Кузьми Скрябіна

У Львові розпочали зйомки фільму «Я, «Побєда» і Берлін» за книжкою Кузьми Скрябіна
17 серпня. У цей день відомий львівський співак Андрій Кузьменко святкував би свій п’ятдесят другий день народження.

17 серпня. У цей день відомий львівський співак Андрій Кузьменко святкував би свій п’ятдесят другий день народження. Аби вшанувати пам'ять народного улюбленця, знімання фільму за мотивами його повісті розпочали саме сьогодні.

"Сьогодні ми знімали в медінституті, де він вчився, а зараз біля церкви святого Андрія. Ми ще будемо мати зйомки на декількох локаціях, бо це пов'язано з Андрієм. Так само як і номер нашого авто. Він не просто так обраний. Це сьогоднішня дата і його ініціали. Все для нього", - розповіла режисер-постановник фільму Ольга Ряшина. 

Усього у фільмі буде залучено 53 локації та 3 міста. Через пандемію та неможливість проводити фільмування за кордоном, продюсери фільму поки перетворили Львів на Німеччину.

Продюсер фільму Олексій Терентьєв зазначив: "Вся історія розпочинається у Львові. Ми знімаємо всі сцени, пов'язані зі Львовом і також з Берліном. Ми знайшли тут вулички, фактично ідентичні німецьким. Тому, ми їх трішки декоруємо і буде Берлін".

За мотивами історії – молодий укрнаїнський співак Кузьма сідає у свою автівку та вирушає до Німеччини, аби поміняти її на іномарку та вразити свою кохану Барбару.

Над сценарієм працювали Анатолій Крим, Олексій Комаровський та Ніна Шуліка. Текст писали, повністю ґрунтуючись на повісті, аби максимально передати емоції глядачам.

Головний оператор Дмитро Недря додав: "Автори сценарію намагалися якомога детальніше передати настрій Кузьми, його мову, не змінюючи майже їх взагалі, тому люди, які прочитали книгу, будуть не розчаровані".

Бюджет фільму складає 36 мільйонів гривень, 27 з них завдяки перемозі в одинадцятому конкурсному відборі надала держава. Презентують стрічку вже наступного року.

Голова Держкіно 2014-2019 років Пилип Іллєнко: "Фільм переміг минулого року в конкурсному відборі Держкіно. Я був дуже радий, що він буде профінансований і знятий, тому що це кіно дуже важливе для України. Воно показує українця, який може бути успішним, може формувати культурний контекст власної країни".

Нагадаємо, 2 лютого 2015 року Андрій Кузьменко потрапив у фатальну ДТП. Від отриманих травм співак загинув на місці події. Музиканта поховали у родинному склепі на кладовищі в Брюховичах. Українці досі цитують його крилаті вислови та співають улюблені пісні, а нині Володимир Зеленський надати Андрієві Кузьменку звання Героя України посмертно.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next