З нагоди Дня Прапора у Львові розгорнули державне знамено

З нагоди Дня Прапора у Львові розгорнули державне знамено
Майоріння синьо-жовтих кольорів та десятки містян у вишитому однострої - така атмосфера панувала у День державного прапора України чи не в усіх куточках міста Лева.

Майоріння синьо-жовтих кольорів та десятки містян у вишитому однострої - така атмосфера панувала у День державного прапора України чи не в усіх куточках міста Лева. Зокрема й на площі перед пам’ятником Степанові Бандері. Учасники заходу переконані: свято надзвичайно важливе для усіх поколінь, а на очі навертаються сльози.

"Для мене це питання честі. Я продовжую справу своїх рідних. Я не могла тут не бути, тобто стяг, за який мій дідусь у свій час воював і загинув; який за часи Радянської доби був постійно прихований. Зараз він є для нас відкритим, святим: за нього досі гинуть наші Герої", - зазначає львів'янка.

Також народна депутатка України від «Європейської Солідарності» Софія Федина пояснює: "Ми добре пам'ятаємо хто наші герої. І саме чин героїв чи їхня смерть, жертва, життя спонукають нас і далі гордо підіймати український стяг. Це наші символи й сила".

В урочистості взяли також участь місцеві народні обранці від «Європейської Солідарності».  На їхнє переконання, святкування Дня Прапора – ніщо інше, як свято державних переконань.

Народний депутат України від «Європейської Солідарності» Олег Синютка каже: "Я переконаний, що наш символ синього неба і жовтого колосся - це шлях України до перемоги і заможного життя. І сьогодні, коли українці під своїм прапором відстоюють незалежність, ми можемо чітко сказати усьому світу, що Україна буде не просто сильною державою, а вона буде синьо-жовтою".

Головною ж ціллю організаторів було створити справжню родинну атмосферу цього свята.

"Це найбільше свято, крім релігійних, для нашої громади і території. Такі родинні свята насправді: і День прапора, і День Незалежності. Ми максимально хочемо забрати бюрократизм і формалізм і зробити цей день таким душевним, щоб люди відчули, що вони в українській великій сім'ї", - додає Петро Адамик, голова фракції  «Європейська Солідарність» у Львівській міськраді.

Також депутатка Уляна Пак пояснює: "Щоб ми всі пам'ятали якою ціною вдалось нашим попереднім поколінням, борцям за українську державність, те, щоб ми сьогодні на цій площі могли вільно розгорнути український прапор, заспівати український гімн і тішитися з того, що ми є українці".

Розгортання синьо-жовтого стяга, запуск повітряних кульок та спомини про тих, хто боровся за незалежність нашої держави. Таким видався День прапора у Львові.

https://www.youtube.com/watch?v=Srnde4hsJug&t=4s

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
ЄСПЛ призначив по €4500 компенсації переселенкам із Донбасу та Криму ЄСПЛ призначив по €4500 компенсації переселенкам із Донбасу та Криму
Європейський суд із прав людини визнав, що Україна порушила права внутрішньо переміщених осіб з окупованого Криму та Донбасу, не дозволивши їм голосувати на місцевих виборах у 2015 році.
Книжковий форум буде онлайн
Через пандемію коронавірусу Book Forum цьогоріч вперше проведуть у мережі. Він триватиме впродовж 16-20 вересня. Фокусна тема фестивалю – «Перепис населення: знати, хто ми є».
Loading...
Load next