У Львові провели заходи до дня пам’яті захисників України

У Львові провели заходи до дня пам’яті захисників України
У пам’ять про захисників. Днями у Львові вшанували тих, хто загинув, у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

У пам’ять про захисників. Днями у Львові вшанували тих, хто загинув, у боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України. Містяни прийшли на Личаківське кладовище, аби покласти квіти на поля почесних поховань наших героїв.

Опісля, місто на мить завмерло та віддало честь воїнам тихою хвилиною мовчання.

Символічно, на меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні під державний гімн підняли синьо-жовтий стяг.

Також військовослужбовець Анатолій Самброс зазначив: "Підняття державного прапору – дуже приємний і потрібний захід, тому що Україна з її державними символами повинна бути у кожного в душі".

А от біля пам’ятника Шевченкові зібралися місцеві, щоб помолитися за тих, хто загинув в Ілловайському котлі. Серед присутніх були родичі загиблих та бійці, яким вдалось вижити під час війни на Сході. Нині ж вони з жалем згадують друзів, яких втратили, та дякують Богові за збережене життя.

"15 липня 2016 року, після учепки та бойового злагодження, ми заїхали в зону бойових дій. Пробули там 370 діб і повернулися. Не всім складом, звісно, але із більшістю", - розповів учасник бойових дій Олексій Богатирьов.

Серпень та вересень 2014 року стали найтрагічнішими для українських бійців. У цей період наша держава втратила сотні своїх синів.

"Завжди важко втрачати", - додає Микола Маланич, учасник бойових дій.

Нагадаємо, що вже другий рік поспіль 29 серпня відзначають День пам'яті захисників України. Саме в цей день українська армія зазнала найбільших втрат під час виходу з оточення в Іловайську. Офіційним символом трагічного дня став жовтогарячий соняшник, що уособлює скорботу за загиблими воїнами.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму Україна отримала благодатний вогонь з Єрусалиму
Учора ввечері, в Україну з Єрусалиму делегація Української Православної Церкви доставила благодатний вогонь для вірян.
"Яскравий приклад російської пропаганди": Держкомтелерадіо заборонив ввезення трьох дитячих книг з країни-агресора "Яскравий приклад російської пропаганди": Держкомтелерадіо заборонив ввезення трьох дитячих книг з країни-агресора
Рішення експертної ради затверджено наказом Держкомтелерадіо.
Loading...
Load next