Львів'янин розповів про мистецтво оригамі

Львів'янин розповів про мистецтво оригамі
Багато хто у школі робив кораблики чи літачки із паперу. При цьому ніколи не задумуючись, що це лише маленька краплина із цілого мистецтва.

Багато хто у школі робив кораблики чи літачки із паперу. При цьому ніколи не задумуючись, що це лише маленька краплина із цілого мистецтва. Мистецтва  орігамі, яким Олег Гординський займається ось уже 15 років. Зізнається: найприємніше робити їх для когось у подарунок. Хоча й задоволення від такого хобі не менше. 

"Спочатку треба робити нескладні моделі. Спочатку такі, що робляться по 5 хв, а згодом по 5-10 годин", - розповідає майстер оригамі Олег Гординський.

Майже усі моделі чоловік вчився робити за допомогою спеціальних книг та схем видатних авторів. Адже каже: створення власної моделі надзвичайна річ, а справжні віртуози цієї справи - це японці.

Фахівці ж запевняють: таке захоплення корисне як для дітей, так і людей старшого віку. Це підтверджує і пан Олег та додає: оригамі - корисне та водночас бюджетне захоплення.  Будь-яку із фігурок можна створити всього з одного спеціального аркушу паперу. Усе доволі просто, головне терпіння та наполегливість, переконує чоловік.

"Є декілька видів складання оригамі: за схемою (це найпростіше), патерон (складається по лінії), мокре складання, а також модульне (складається з трикутничків)", - каже він.

Відтак, оригамі - це ціла наука, пізнавши яку, або одразу покинеш, або ж це захоплення залишиться на усе життя, каже чоловік. При цьому радить знайомити з цим мистецтвом дітей з 10-річного віку.

https://www.youtube.com/watch?v=C5xY5cMnCQs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR...

Нагадаємо, що у Львові пройде перший офіційний турнір з кіберспорту ДОТА 2. Геймери області розпочали уже активну підготовку до такої знакової події. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Скандал з антидопінговим центром України: голова WADA розповів, які санкції загрожують Скандал з антидопінговим центром України: голова WADA розповів, які санкції загрожують
Національний антидопінговий центр України звинувачують у маніпуляції з допінг-пробами спортсменів.
Loading...
Load next