Українські полярники проведуть онлайн-екскурсію станцією «Академік Вернадський»

Українські полярники проведуть онлайн-екскурсію станцією «Академік Вернадський»
5 лютого, о 17:00 проведуть онлайн-екскурсію станцією «Академік Вернадський».

 «Академік Вернадський» (до 1996 року - «Фарадей») - єдина українська антарктична станція. Розташована на мисі Марина, острова Галіндез, за 7 км від західного узбережжя Антарктичного півострова.

Уже за кілька днів - 6 лютого - «Академік Вернадський» відзначатиме свій 26-й день народження, адже саме цього дня 1996 року ми отримали станцію від Великої Британії. Напередодні цієї дати ми хочемо зробити подарунок нашим підписникам і вийти в прямий ефір з Антарктики, - ідеться в повідомленні.

Повідомляє в Instagram Національний антарктичний науковий центр.

Фото: Instagram станції  «Академік Вернадський»

Полярники планують розповісти про життя та роботу на станції, а також показати метеомайданчик, основні приміщення, офіси та легендарний бар «Фарадей».

Також сподіваємося, що ви зможете почути «віслючкові» привіти від головних наших сусідів - субантарктичних пінгвінів, - сказано в повідомленні.

Екскурсія відбудеться на сторінці НАНЦ в Інстаграмі, а проведе її сисадмін 26-ї Української антарктичної експедиції Ярослав Дозоров.

Нагадаємо, що Верховна Рада розгляне законопроєкт про заборону цирків із тваринами. Закон зокрема заборонить використовувати засоби, які можуть травмувати тварину: електрошок, вогонь, небезпечні предмети.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео) Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео)
Раніше український уряд виділив 5 мільйонів доларів на закупівлю наукового корабля-криголама для потреб Української антарктичної експедиції й полярників.
Українські вчені встановили вік решток кита, які знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" (фото) Українські вчені встановили вік решток кита, які знайшли поблизу станції "Академік Вернадський" (фото)
Морський ссавець - гігантський кит, помер у сьомому столітті – "в епоху вікінгів та цивілізації майя, за три сторіччя до княгині Ольги і князя Володимира". Він належав до південного (антарктичного) підвиду – це найбільший підвид серед синіх китів.
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
Loading...
Load next