У Червонограді зремонтували очисні споруди

У Червонограді зремонтували очисні споруди
Два роки інтенсивних робіт і системи очищення стічних вод набувають нового вигляду.

Два роки інтенсивних робіт і системи очищення стічних вод набувають нового вигляду. Червоноградські очисні споруди були не те, що застарілими, а вважалися одними із найбільш засмічених природних водойм після Львова. Нові труби, бетонні конструкції та сучасне обладнання стали реальністю завдяки отриманому гранту в межах програми співробітництва із Польщею та Білоруссю.

"Усе застаріле зруйноване обладнання, яке працювало на очисних спорудах, замінили. Тобто чорні метали, які зігнили й вичерпали свій ресурс унаслідок газів і атмосферного середовища", - повідомив перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко.

Ось ці іржаві конструкції не те, що повноцінно не виконували своєї функції, а й створювали небезпеку для працівників. Зазначимо, що заміна обладнання та вся модернізація проводилися поетапно без зупинок роботи самих очисних споруд.

"Ніхто не заборонить мешканцям міста користуватися каналізацією, тому стоки постійно поступали. Ми мусили здійснювати реконструкцію на постійних відстійниках, тому що один повинен працювати, поки на іншому проводились роботи", - додав посадовець.

За добу ці конструкції  можуть переробляти до 35 тисяч кубометрів нечистот, хоча наразі немає такої потреби й сюди потрапляє лише третина каналізаційних вод. Сам процес очищення відбувається автоматизовано і безперебійно за чіткою схемою.

За словами заступника міського голови Червонограда, вони не одноразово наголошували мешканцям, що каналізаційні мережі – це не смітник і туди не можна скидати все підряд. Проте, розповідає, бувало таке, що і букети квітів виловлювали у каналізаційних мережах, і засоби гігієни.

Опісля вода рухається у сторону відстійників, ззовні вони нагадують басейни. Є такі первинні та вторинні відстійники. Власне, другі є кінцевою ланкою у цьому колообігу нечистот, звідти знезаражена вода потрапляє в річку Західний Буг, а відпрацьований мул йде на відповідні майданчики.

На те, щоб повністю модернізувати ці споруди, пішло 600 тисяч євро. Більша частина цієї суми, а саме 540 тисяч євро – грантові кошти. Решту виділяли як з обласного, так і з державного бюджетів.  

"У Львівській області всі очисні споруди потребують такої реконструкції. Червоноград - це перший об’єкт, де проведені повністю ремонтні роботи й повністю замінене обладнання", - зазначив заступник Голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Повноцінно ввести в експлуатацію об’єкт у Червонограді планують до кінця року.

https://www.youtube.com/watch?v=ec2UDklYnSE

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео) Рада підтримала законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю (відео)
На тлі нової агресії Росії Верховна Рада схвалила у першому читанні законопроєкт про цивільну вогнепальну зброю. Напередодні Олексій Резніков висловився за легалізацію зброї.
Головні новини України за 30 червня Головні новини України за 30 червня
Коротко про головне. Ніколи не пізно знати правду. ПравдаТУТ NEWS
Єгипет змінив правила в’їзду для туристів
А тим часом влада Єгипту відкоректувала правила в'їзду в країну іноземців.
Loading...
Load next