У Львові представлені античні експонати зі всього світу

У Львові представлені античні експонати зі всього світу
У відділі Львівського історичного музею знову відновила діяльність спеціалізована виставка «Шляхами древніх цивілізацій». Тут представлені майже 500 експонатів.

У відділі Львівського історичного музею знову відновила діяльність спеціалізована виставка «Шляхами древніх цивілізацій». Тут представлені майже 500 експонатів. Деякі з них належать до періоду стародавньої історії України, але є й такі, що дозволяють дізнатися більше про культуру інших країн тих часів.

Таким чином тут можна побачити фрагменти справжньої єгипетської мумії, муміфіковану пташку та частини стародавнього саркофагу. Відомо, що до України вони потрапили у 19 столітті. Проте, самі артефакти датуються орієнтовно 2 тисячоліттям до нашої ери.

Ще однією особливістю цієї виставки стали клинописні тексти, які представлені у цьому музеї вперше. Деяким з них уже понад 4 тисячі років. Вони описують битви минулих часів, а також містять згадки й про царів тієї епохи, таких як Навуходоносор, що правив стародавнім Вавилоном.

"Їх робили з глини. Дуже прекрасно видно фрагменти глиняних табличок. Така назва через спеціальне закінчення. А ще на вологій глині цей напис витискали потрібні літери", - пояснив у коментарі старший науковий співробітник музею Микола Майорчак.

Деякі з цих текстів й досі залишилися нерозшифрованими, але працівники музею кажуть, завдяки ним можна простежити як змінювалося письмо та який стиль був притаманним тій чи іншій епосі. Серед інших експонатів – вироби з кераміки, старовинні монети часів римської імперії, фрагменти мозаїк, різноманітні світильники та інші цікавинки. Частина з них була знайдена на території України й показують вплив інших культур на нашу історію.

https://www.youtube.com/watch?v=yMfEp6n6_LM

Нагадаємо, що у Трускавці реставруватимуть за 19 млн дерев’яну віллу “Гопляна”. Роботи у будівлі, де розташований художній музей Михайла Біласа, розпочнуть цього року.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео) У Маріуполі постраждалі від отруйної речовини перебувають у задовільному стані – міськрада (відео)
У Маріуполі окупанти використали проти військових та цивільних отруйну речовину невідомого походження.
Loading...
Load next