У поліції пояснили, як штрафуватимуть українців за відсутність масок

У поліції пояснили, як штрафуватимуть українців за відсутність масок
За відсутність маски у громадських місцях правоохоронці штрафуватимуть лише після ігнорування попередження.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу начальник відділу забезпечення онлайн-комунікації Міністерства внутрішніх справ Ярослав Тракало.

“Одразу ніхто не буде штрафувати. Спочатку поліцейські проводитимуть профілактичну бесіду, чому важливий масковий режим. Якщо буде нерозуміння з боку громадян, то, звичайно, тоді можуть штрафувати”, - зазначив посадовець.

Зазначимо, що за перебування без маски або ж відмову вдягнути маску українців на місці порушення виписуватиметься штраф, згідно з яким порушників будуть змушені заплатити від 170 до 255 гривень. Однак, за словами Тракала, на місці також виноситимуться постанови про штраф на суму у 17 тисяч гривень, якщо порушення зафіксовано в громадському транспорті або державній установі.

Нагадаємо, що 22 березня Кабмін запровадив обов’язковий масковий режим у громадських місцях в тих областях де діє червона зона карантину. Тому тепер, зокрема жителям Львівської області та міста необхідно вдягати маску на вулиці. 

У червоній карантинній зоні забороняється перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно. Це стосується будь-яких громадських місць, в тому числі парків, пам'яток культурної та історичної спадщини, майданів, площ, бульварів, проспектів, вулиць, доріг, пляжів та кладовищ.


 

Читайте також
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Поліція Києва оштрафувала 81 відвідувача ресторанів, які ігнорували карантин (відео) Поліція Києва оштрафувала 81 відвідувача ресторанів, які ігнорували карантин (відео)
За минулу добу поліцейські Києва перевірили ще 793 заклади на дотримання карантину.
QR-коди на паперових COVID-документах QR-коди на паперових COVID-документах
МОЗ планує впровадити QR-коди для паперових версій COVID-посвідчень.
Loading...
Load next