Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок

Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.

Віталія Марківа виправдали у 2020 році, однак за наявною у нього інформацією у Італії сторона звинувачення у його справі подала касаційну скаргу на рішення суду, яким він був виправданий.

Він вважає, що “ця історія ще не закінчена”, повідомляє Укрінформ.

" Вплив цієї справи ще відчувається, і буде відчуватися, поки в ньому не буде поставлена остаточна крапка. Взагалі такі речі в голові не вкладалися, - що це дійсно відбувається зі мною. Тому, безумовно, це залишило свій слід. Знаю, що сторона звинувачення звернулася вже до касаційного суду, отже, ця історія поки не закінчена ", - розповів Віталій, під час презентації дослідження "Битва наративів: дезінформація Кремля у справі Віталія Марківа в Італії".

Нагадаємо, що 30 червня 2017 року, українського нацгвардійця Віталія Марківа було затримано за підозрою в його причетності до загибелі італійського фоторепортера Андреа Рокелле і також його перекладача росіянина Андрія Миронова в Слов'янську в травні 2014 року.

У липні 2019 року Апеляційний суд Мілана засудив Марківа до 24-х роківпозбавлення волі, однак Національна поліція України самостійно провела слідчих дій на місці події і отримала докази невинності Віталія Марківа у загибелі двох чоловіків. У серпні 2020 року його визнали невинним, міланський суд виправдав нацгвардійця.

Читайте також
Марків повернувся до служби в Національній гвардії України Марків повернувся до служби в Національній гвардії України
Військовий Віталій Марків, якого у минулому році виправдав суд Італії, вже повернувся на службу до Національної гвардії.
"Може бути поставлено крапку у справі Віталія Марківа в Італії", - Ольга Токарюк "Може бути поставлено крапку у справі Віталія Марківа в Італії", - Ольга Токарюк
Через тиждень Верховний касаційний суд у Римі має винести своє рішення у справі українського нацгвардійця.
Суд Іспанії звільнив українця, що потопив яхту соратника Путіна з 7 млн євро - правосудна людяність
На Майорці українець потопив човен російського виробника зброї у помсту за атаку на житловий будинок у Києві.
Loading...
Load next