Марків повернувся до служби в Національній гвардії України

Марків повернувся до служби в Національній гвардії України
Військовий Віталій Марків, якого у минулому році виправдав суд Італії, вже повернувся на службу до Національної гвардії.

Про це повідомив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко у мережі Facebook.

Нині він повернувся на службу до Національної гвардії України і зі своїм захистом готується до касаційного розгляду своєї справи вже у Римі. Боротьба триває, - зазначив Шевченко.

Він також нагадав, що рівно сім років тому на Донбасі загинули громадянин Італії та фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач, громадянин Росії Андрій Миронов. В їхній загибелі згодом звинуватили Марківа. Вони стали першими іноземними журналістами, які загинули в результаті бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, що учора стало відомо, що генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. За словами нацгвардійця, точна дата засідання Касаційного суду Італії невідома, але воно, ймовірно, відбудеться восени 2021 року. Наразі італійські та українські адвокати Марківа готуються до процесу.

Читайте також
Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.
У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі
У судовому комплексі поблизу Амстердама розпочалось слухання у справі збитого малазійського літака.
В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа В Італії прокуратура оскаржила виправдувальний вирок для нацгвардійця Марківа
Генеральна прокуратура Італії та сім’я фотографа Андреа Роккеллі подали касаційні скарги на рішення італійського Апеляційного суду щодо нацгвардійця Віталія Марківа. Його звинувачували в причетності до загибелі Роккеллі на Донбасі у 2014 році.
Loading...
Load next