В Україні презентували е-квиток для всіх видів транспорту

В Україні презентували е-квиток для всіх видів транспорту
Вчора відбулася онлайн-презентація електронного квитка для усіх видів муніципального транспортного, які курсують в українських містах.

Міністерство інфраструктури презентувало е-квиток для всіх видів муніципального транспорту. Відомство хоче запровадити єдиний муніципальний процесинг шляхом створення єдиного електронного проїзного квитка, яким можна зручно розраховуватись у будь-якому громадському транспорті: у тролейбусі, трамваї, автобусі. Про це повідомила пресслужба Міністерства. 

Заступник міністра інфраструктури Дмитро Живицький зазначив, що у міністерстві налагоджують тісну комунікацію та співпрацю з керівниками громад для надання якісних послуг з перевезення пасажирів. За його словами, наступним етапом стане впровадження таких систем на рівні цілих областей.

" У результаті впровадження такого проєкту виграють усі. У першу чергу, пасажири, які матимуть можливість комфортно, у зручний спосіб сплачувати за проїзд у громадському транспорті та здійснювати пересадки з одного виду транспорту на інший за одним квитком ", - наголосив він.

Своєю чергою, генеральний директор ДП "ГЦЦК" Володимир Набоков розповів про переваги єдиного е-квитка на транспорті, облаштування громадського транспорту валідаторами для оплати проїзду та контролю за оплатою, а також про перехід в найближчому майбутньому до безготівкової оплати.

" Ми перейняли позитивний досвід інших країн світу та активно впроваджуємо його в Україні. Тому спільно з Мінінфраструктури пропонуємо технологічну та організаційну підтримку для впровадження електронного квитка в територіальних громадах та містах України ", - сказав Набоков.

Що це дасть запровадження електронного квитка містам України:

  • Зростання туристичної привабливості та комфорту;
  • Підвищення ефективності громадського транспорту та оптимізації руху;
  • Зростання комфорту міської інфраструктури та якості послуг громадського транспорту;
  • Повна прозорість для перевізників. 

Зазначимо, що першим містом, яке підключиться до системи е-квитка, буде Маріуполь.

Читайте також
На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео) На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео)
Причина цьому - рух квадроциклами у горах на території природно-заповідного фонду заборонений.
Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті
У Мукачеві планують за 2-3 роки збудувати новий аеропорт. У 2021 році з Державного бюджету вже виділили 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації для летовища.
В Україні заборонили облаштовувати паркомісця на тротуарах
Кабінет міністрів змінив правила паркування транспортних засобів в країні. Зокрема, нововведені зміни передбачають заборону облаштовувати паркомісця на тротуарах.
Loading...
Load next