В Україні від СБУ вимагають відмінити концерт Моргенштерна

В Україні від СБУ вимагають відмінити концерт Моргенштерна
Перший цьогорічний концерт скандального російського репера Моргенштерна в Україна запланована на 3 червня. Однак, в Україні від Служби безпеки України вимагають не впускати російськомовного артиста у країну.

Зокрема, депутатське звернення до СБУ щодо концерту російського музиканта написав і депутат Київської міської ради від "Європейської Солідарності" - Олександр Погребиський. Про це він заявив у коментарів під дописом громадського діяа Олексія Петрова у Facebook.

Під постом та коментарем Погребенного розгорнулась дискусія серед користувачі мережі. 

"СБУ в‘їзд йому теж не забороняв. Відвідування Криму не доведені. Здається, підстав для заборони концерту не знайдуть", - зазначила одна із користувачок.

Зокрема, проти концертів Моргенштерна виступає також український блогер Мирослав Олешко. Він пояснивши це тим, що Моргенштерн закликав підписуватися на акаунти родичів Кадирова -проросійського політичного діяча та президента Чечні. Сім’я глави Чечні Рамзана Кадирова брала участь в конкурсі для накрутки передплатників в соцмережах: за кожен просувний акаунт було заплачено по 400 тисяч рублів. Про це в інтерв’ю журналісту Юрію Дудю розповів сам репер Моргенштерн.

"Вимагаю від Служба безпеки України заборонити в’їзд російському виконавцю Morgenshtern. Так, він не виступав в Криму. Але він популяризував і рекламував Рамзана Кадирова і режим Путіна", - розповів  Олешко він на своєму YouTube-каналі.

До того ж, блогер переконаний, що Україна, не має права дозволяти виступати та заробляти гроші, тим людям, які співпрацювали з вбивцями українських добровольців, військових і співробітників СБУ. Нагадаємо, що в Україні й досі спостерігається ситуація із збільшенням кількості хворих на коронавірус тадіє посилений карантин, який триватиме ще невідомо скільки.

Зазначимо, що у Службі безпеки України раніше вже розповідали про те, що перевіряли російського репера Моргенштерна (Алішера Валєєва) раніше на предмет підстав про недопущення в Україну, і причин у відмові не знайшлось. Про це повідомляло інтернет-видання Радіо Свобода.

Наразі СБУ ігнорує звернення та прохання відмінити концерти Моргенштерна в Україні. Адже, ніякого офіційного указу про відміну виступів від Служби Безпеки не надходило.

Читайте також
Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку" Реперу Моргенштерну заборонили в'їзд в Україну, він у "чорному списку"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України.
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти Прихильник Путіна Моргенштерн боїться їхати в Україну й скасовує свої концерти
Російський реп-виконавець Моргенштерн у прямому ефірі в мережі Instagram заявив про скасування українського туру, через незрозумілу ситуацію в Україні. Зокрема було заплановано три концерти – у Києві, Запоріжжі та Харкові.
Loading...
Load next