Суд Києва звільнив від в'язниці тітушку часів Майдану

Суд Києва звільнив від в'язниці тітушку часів Майдану
Дарницький районний суд Києва затвердив угоду про визнання винуватості у справі про пособництво в катуванні чоловіка, якого тітушки вважали активістом Майдану.

На початку січня 2014-го один із організаторів тітушок звернувся із пропозицією залучення людей до засновника та керівника громадської організації «Оплот» та однойменного бійцівського клубу, повідомляє «Судовий репортер».

20 січня 2014 року з Харкова до Києва автобусами прибуло до 100 чоловік. Найманці мали блокувати в’їзди до Києва людей, які їхали на Майдан, «сприяючи» таким чином співробітникам органів внутрішніх справ.

21 січня близько 22 години в районі станції метро «Петрівка» (нині «Почайна») тітушки в білих балаклавах з битами помітили чоловіка, якого помилково сприйняли за учасника протестних акцій напали на нього, застосувавши фізичну сили. Потерпілого посадили в автобус, вчинивши його викрадення. Чоловіка доставили до наметового табору біля станції метро «Бориспільська». Потерпілого періодично били і розпитували щодо його участі в Революції Гідності, а пізніше відпустили.

Обвинувачений перебував у групі тітушок, які утримували і били чоловіка.

У вироку написано, що він відшкодував потерпілому моральну шкоду, крім того в судовому засіданні попросив вибачення.

Суд призначив покарання – 3 роки позбавлення волі зі звільненням на іспитовий строк 1 рік.

У 2015 році двоє найманців із громадян Азербайджану за цим епізодом були засуджені також до умовного покарання. Крім того, у вироку є посилання на ще чотирьох засуджених.

Читайте також
Суд визнав банкрутом ФК «Металіст»: що це означає Суд визнав банкрутом ФК «Металіст»: що це означає
Господарський суд Харківської області відкрив ліквідаційну процедуру.
В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії
Сьогодні, 21 квітня, підконтрольний окупаційній владі так званий «Джанкойський районний суд» виніс незаконний вирок українському військовослужбовцю Євгенію Добринському.
Марків заявив, що в Італії оскаржили його виправдувальний вирок
Нацгвардієць Віталій Марків, якого судили в Італії за вбивство фоторепортера на Донбасі, стверджує, що йому відомо про касаційну скаргу на рішення суду в Італії щодо його виправдання.
Loading...
Load next