Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків

Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків
Верховна Рада має намір надати батькові можливість брати відпустку до двох тижнів при народженні дитини. Ухвалення відповідного законопроєкту №3695 у другому читанні та в цілому підтримали 269 народних депутатів на позачерговому засіданні парламенту в четвер, 15 квітня.

Законопроєкт пропонує доповнити Кодекс про працю і закон "Про відпустки" новим видом відпустки при народженні дитини тривалістю до 14 днів, який оплачується за рахунок роботодавця, пише Цензор.нет

У законопроєкті зазначається, що така відпустка може надаватися не тільки чоловікові, що перебуває у шлюбі з жінкою, яка народила дитину, а й батькові дитини, якщо він не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але вони проживають разом.

Така відпустка також може надаватися бабусі, дідусеві або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за дитиною, якщо мати (батько) виховує дитину одна (один).

Законопроєкт також надає рівне право кожному з батьків дитини брати відпустку по догляду за дитиною до трьох років.

Законопроєкт також закріплює право батьків неповнолітніх дітей, а також повнолітніх осіб з інвалідністю з дитинства на додаткову відпустку.Джерело: https://censor.net/ua/n3260022

Читайте також
"За рахунок вкрадених з бюджету "ДНР" грошей": донька Пушиліна розкішно відпочила в Дубаї (відео) "За рахунок вкрадених з бюджету "ДНР" грошей": донька Пушиліна розкішно відпочила в Дубаї (відео)
Номер у готелі в якому відпочивала донька глави бойовиків "ДНР" коштує близько трьох тисяч доларів. Зокрема, сам ж відпочинок обійшовся для дівчини чи скоріш для її батька в 7-8 тисяч доларів.
Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото) Один із найбільших ТРЦ Європи відкрили у Києві (фото)
Торгово-розважальний центр Respublika Park відкрили у Києві.
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Loading...
Load next