На час великодніх свят в Україні не планують посилювати карантин

На час великодніх свят в Україні не планують посилювати карантин
У МОЗ заявили, що на Великдень в Україні не посилюватимуть карантин. Однак надзвичайно важливо, щоб святкування відбулися з дотриманням усіх правил безпеки.

Міністерство охорони здоров'я не планує запроваджувати посилені карантинні обмеження та умови через поширення коронавірусної інфекції на Великодні свята, що відбудуться початку травня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр МОЗ, Максим Степанов.

"Додаткових обмежень на Великдень ми не плануємо. Розумію, як важливо українцям відсвяткувати цей світлий день згідно з традиціями. А для мене важливо, щоб ці святкування відбулися з дотриманням усіх правил безпеки", - йдеться у дописі міністра.

Зокрема урядовець також наголосив, що не дивлячись на те, що пік пандемії пройдено і навіть Київ після 30 квітня, ймовірно, перейде в «жовту» зону, розслаблятися зарано.

"Я не хочу, щоб одразу після свят у нас знову був сплеск захворюваності. Тому закликаю українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно, бо це не амулет – у кишені вона вас не захистить. Уникати скупчень людей та святкувати у вузькому родинному колі", - попросив Степанов.

Міністр також звернувся до вірян та священнослужителів, аби у приміщення церков були створені всі умови для безпечного відвідування храмів українцями.

Нагадаємо, що другий рік поспіль українці будуть змушеними святкувати Воскресіння Христове в особливому режимі. Минулоріч віряни освячували кошики під наглядом правоохоронців.

Читайте також
Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята
Санітарний лікар України, Віктор Ляшко розповів, що на час Великодніх свят в Україні наразі не планують впроваджувати новий локдаун. Проте, зараз тривають активні переговори з представниками усіх церков, як зробити святкування максимально безпечним.
МОЗ закликало українців на Великдень не цілувати хрести та ікони МОЗ закликало українців на Великдень не цілувати хрести та ікони
Кабінет Міністрів не вводитиме додаткові обмеження на Великдень, але рекомендує громадянам обмежити кількість соціальних контактів. 
Стало відомо, чи посилять карантин на Великдень і травневі свята Стало відомо, чи посилять карантин на Великдень і травневі свята
Максим Степанов розповів про динаміку щодо захворюваності на коронавірус в Україні.
Loading...
Load next