МОЗ закликало українців на Великдень не цілувати хрести та ікони

МОЗ закликало українців на Великдень не цілувати хрести та ікони
Кабінет Міністрів не вводитиме додаткові обмеження на Великдень, але рекомендує громадянам обмежити кількість соціальних контактів. 

Як повідомив сьогодні, 27 квітня, під час брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов, Кабінет Міністрів провів зустріч із Радою церков та релігійних організацій. Урядовці та духовенство обговорили дотримання карантинних заходів.

- Зокрема, ми дійшли згоди щодо зменшення тривалості богослужінь, з одночасним збільшенням їх кількості, фіксації дверей в храмах, щоб вони були у відкритому стані. Також домовилися про тимчасову заборону фізичного контакту при здійсненні обрядів: поцілунки хрестів, ікон, святинь, - розповів міністр, пише Укрінформ.

МОЗ рекомендує, щоб участь в обрядах та богослужіннях брала одна людина з домогосподарства.

Бажано максимально виключити відвідування служб людьми похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання.

На освяченні великодніх кошиків необхідно перебувати в масці.

Степанов закликав громадян утриматися від збільшення соціальних контактів на Великдень та травневі свята, уникати скупчень, носити маски та дотримуватися особистої гігієни. А також по можливості відкласти поїздки до друзів та родичів.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу, 26 квітня, зареєстрували 7 915 нових випадків коронавірусної хвороби, летальних випадків - 432.

Читайте також
Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята Ляшко повідомив, чи очікувати українцям чергового локдауну на Великодні свята
Санітарний лікар України, Віктор Ляшко розповів, що на час Великодніх свят в Україні наразі не планують впроваджувати новий локдаун. Проте, зараз тривають активні переговори з представниками усіх церков, як зробити святкування максимально безпечним.
 Україна поступово виходить з третьої хвилі COVID-19, - Степанов  Україна поступово виходить з третьої хвилі COVID-19, - Степанов
Згідно із свіжими статистичними даними, Україна поступово почала виходити з третьої хвилі коронавірусу.
Коронавірус в Україні: кількість хворих зменшилась вдівчі Коронавірус в Україні: кількість хворих зменшилась вдівчі
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що за останню добу в Україні підтвердили 6 506 нових хворих на Covid.
Loading...
Load next