У МОЗ оголосили рекомендації для церков та вірян на час святкування Великодня

У МОЗ оголосили рекомендації для церков та вірян на час святкування Великодня
На час великодніх свят в Україні не планують посилювати карантин, однак Міністерство охорони здоров'я розробило рекомендації для вірян та церков аби запобігти стрімкому поширенню коронавірусної інфекції у період Великодніх свят.

Зокрема рекомендації МОЗ озвучив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу. Основні застереження міністерства стосуються відвідин храмів, особливо обережними радять бути старшим людям та тим, у кого є хронічні захворювання.

За словами Ляшка, які процитувала агенція "Інтерфакс-Україна", МОЗ розробило наступні рекомендації для церков:

  • Закликати вірян слухати богослужіння в режимі "онлайн".

  • Зменшити тривалість благословіння у храмах.

  • Встановити обмеження на кількість людей в храмах та дотримуватись дистанції у 1,5 метра на вулиці.

  • Рекомендувати відвідувати обряд посвячення їжі лише 1 людині з родини.

  • Двері до храмів мають зафіксувати, аби вони були постійно відчинені.

Зокрема, також рекомендують людям похилого віку та людям з хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмів, краще освятити святковий кошик просто неба, утриматись від відвідувань родичів та друзів, а також до храму краще, щоб йшов лише один член родини.

Нагадаємо, що у МОЗ заявили, що на Великдень в Україні не посилюватимуть карантин. Однак надзвичайно важливо, щоб святкування відбулися з дотриманням усіх правил безпеки. Також міністерство також звернулося до вірян та священнослужителів, аби у приміщення церков були створені всі умови для безпечного відвідування храмів українцями.

Читайте також
На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція На Великдень у церквах очікують понад мільйон вірян, – Нацполіція
За попередніми підрахунками Національної поліції, святкові богослужіння з нагоди Великодня можуть відвідати більше мільйона вірян. Зокрема безпеку на Великдень гарантуватиме понад 29 тисяч правоохоронців по всій Україні.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов запевнив, що з початку вакцинації від коронавірусу в Україні не було жодного випадку, коли б медики утилізували залишки вакцини.
Loading...
Load next