У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео)

У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео)
Кілька тисяч учасників ходи зібралися у парку Шевченка та пройшли ходою до Верховної Ради. Черговим маршем вони намагаються привернути увагу суспільства до проблем захисту тварин.

5 вересня Київ долучився до Всеукраїнського маршу за права тварин, який проходить одночасно у 30 містах України. Активісти вийшли на вулиці, щоб висловити протест проти знущання з тварин. У всеукраїнській акції беруть участь активісти і власники тварин з Харкова, Миколаєва, Рівного, Херсона та інших міст.

Про це повідомляє Суспільне. 

Активісти вимагають заборонити на законодавчому рівні роботу цирків з тваринами, хутряних ферм, притравочних станцій, дельфінаріїв, контактних зоопарків тощо. З відповідним закликом вони звернулися до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради.

Нас дістало, що парламент ігнорує більшість зоозахисних законопроєктів. Нас дістало, що знущання з тварин все ще продають як розваги. Нас дістало, що живодерів виправдовують суди. Нас дістало, що жорстокість до тварин з кожним днем лише множиться, - йдеться у заяві гуманістичного руху UAnimals, який є організатором заходу.

Учасники акції пройдуть ходою від парку Шевченка до будівлі Верховної ради на вулиці Грушевського. Вони зберуть підписи під 12 вимогами та передадуть їх на розгляд президенту та народним депутатам.

Напередодні маршу організатори закликали учасників дотримуватися карантинних заходів та не брати із собою тварин, які можуть стресувати у натовпі. Попри цей заклик деякі учасники акції все ж взяли із собою чотирилапих.

Відео "Суспільне".

 

Читайте також
Вбивство тварин заради хутра: чи потрібні Україні хутрові ферми? (відео) Вбивство тварин заради хутра: чи потрібні Україні хутрові ферми? (відео)
Нова шуба - це не про заможність та статусність, а, перш за все, про вбивство. 85% хутра отримують з вирощених тварин на спеціальних фермах. Вони не виходять на вулицю, не полюють, не бігають на волі. А ще через неприродні умови життя, тварини схильні завдавати собі болю, битись головою об стінки, гризти залізні дроти, та їсти один одного.
У Києві пройшла репетиція параду до Дня Незалежності: військові проспівали пісню про Путіна (відео) У Києві пройшла репетиція параду до Дня Незалежності: військові проспівали пісню про Путіна (відео)
Під час першої репетиції військового параду до Дня Незалежності в Києві військові хором під звук барабанів заспівали відому пісню про президента Російської Федерації - "Путін х**ло".
МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".
Loading...
Load next