Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина"

Вимагають покарати винних: у Зеленського відреагували на акцію в честь річниці СС "Галичина"
В Офісі Президента України закликають правоохоронців звернути увагу на марш, який провели у Києві, 28 квітня до дня створення дивізії СС "Галичина".

В офісі Зеленського засудили "будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів", зокрема від правоохоронців очікують притягнення до відповідальності винних, а від міської влади — пояснень.

Про це повідомляється на офіційному сайті Офісу Президента. Зокрема у відомстві також наголосили, що мала кількість учасників та маніпуляцій організаторів не можуть бути підставами для того, аби  виправдовувати цю ситуацію.

"Категорично засуджуємо будь-які прояви пропаганди тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного, та спроби переглянути правду про Другу світову війну. Не було й не могло бути жодного українського інтересу в тому, що нацисти намагалися використовувати людей на захоплених територіях заради своїх цілей", - йдеться в заяві ОП.

Нагадаємо, що МЗС України також засудило марш на честь дивізії СС "Галичина", який відбувся у центрі Києва. У Міністерстві закордонних справ також нагадали, що пропаганда тоталітарних режимів, зокрема націонал-соціалістичного є суворо забороненою в Україні. Зокрема зазначимо, що раніше маршем на честь створення дивізії обурилося і МЗС Ізраїлю, яке нагадало, що "підрозділи СС причетні до жахливих злочинів під час Голокосту".

Читайте також
МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва МЗС України засудило марш на честь дивізії СС "Галичина" у центрі Києва
У Міністерстві закордонних справ України "рішуче засуджують" київський марш який пройшов 28 квітня, на честь створення дивізії СС "Галичина".
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
"Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео) "Радянські" інсталяції та "сцена на могилах": чергові казуси до Дня Незалежності (відео)
Обговорення щодо радянських інсталяцій у Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні досі не вщухають. Люди обурені встановленням совкових пам’яток на такому історичному місці, вважаючи це геть недоречним. Та не лише цим запам’ятається підготовка до Дня Незалежності, черговий факап від організаторів – встановлення сцени на братських могилах на території Маріїнського парку. У обох інцидентах обвинувачують міську владу Києва.
Loading...
Load next