В Україні заборонили експорт чорнобильського самогону "Atomik" до Британії (фото)

В Україні заборонили експорт чорнобильського самогону "Atomik" до Британії (фото)
Українські правоохоронці конфіскували горілку, вироблену українськими та британськими вченими з вирощених в Чорнобильській зоні яблук. Зокрема горілчану продукцію компанії Chernobyl Spirit виробники збиралися найближчим часом відправити до Великої Британії.

Наразі точна причина конфіскації горілки "Atomik" невідома, однак пляшки навіть мали відповідні акцизні марки. Про це повідомляє BBC Україна в п’ятницю, 7 травня.

Відомо, що українські поліцейські конфіскували 1500 пляшок Atomik ще 19 березня цього року. Тоді чорнобильський самогон вилучили із вантажівки на спиртозаводі у Карпатах та доправили до управління прокуратури міста Києва. Зокрема партію алкогольних напоїв збиралися експортувати до Великої Британії. 

Як зазначають виробники чорнобильської горілки, вона є першим споживчим продуктом із Чорнобиля після катастрофи на ЧАЕС, яка трапилась ще у 1986 році. Виробником горілки із чорнобильських яблук є професор Джим Сміт. Він після багаторічного вивчення Чорнобильської зони відчуження, разом з українськими колегами заснував компанію "Чорнобильський спирт".

"Схоже, нас звинувачують у використанні підроблених акцизних марок. Але це не має сенсу, тому що пляшки призначені для британського ринку і маркуються акцизними марками Великої Британії", - підозрює Сміт.

Зазначимо, що наразі не коментують інцидент із конфіскацією чорнобильського спирту. Наразі журналісти звернулися за роз’ясненням до прокуратури Києва, однак відповіді так і не отримали.

Додамо, що українські та британські дослідники  вирощують експериментальні культури, намагаючись з'ясувати, чи можна з чорнобильських продуктів виготовити безпечні для споживання товари. Так нещодавно їм вдалось розробити новий рецепт горілки з яблук, які збирають біля села Народичі поруч із ЧЗВ, де сільське господарство все ще дуже обмежене.

Читайте також
У Харкові "майбутні прокурорки" скандалили в таксі: дівчата не хотіли оплачувати поїздку (відео) У Харкові "майбутні прокурорки" скандалили в таксі: дівчата не хотіли оплачувати поїздку (відео)
Дві п'яні "майбутні прокурорки" відмовилися платити 76 грн за таксі. Проте, коли водій ввімкнув камеру, то дівчата передумали.
Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування
Майже половина українського населення (48%) не знає точної дати аварії на Чорнобильській атомній станції, зокрема більше третини (31%) не змогли пригадати навіть рік коли трапилась аварія.
Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України
Радіолокаційна станція «Дуга» в Чорнобилі занесена до Держреєстру нерухомих пам’яток України!
Loading...
Load next