День Матері в Україні: жінки, яким завдячують життям (відео)

День Матері в Україні: жінки, яким завдячують життям (відео)
У стосунках між найріднішими людьми є любов, турбота та увага. Так заведено і на День матері, який цьогоріч припадає на 9 травня.

Втомлені, заклопотані та все ж турботливі. Вони такі різні та водночас - кожна по-своєму прекрасна і найрідніша. Мама - головна жінка у житті кожної людини. Наталія - мати 3-ьох дітей: Романа, Христини та найменшого Дарія. Це той приклад, коли мати та дружина - берегиня домашнього вогнища.

"Я більше вдома, я пильную сім'ю, я така берегиня сім'ї. Це все така праця і така велика система. Ми просто виставляємо пріоритети, що на сьогоднішній день найбільш важливо. Дуже любимо подорожувати, тому що це наше натхнення. Власне із сім'єю також", - розповіла багатодітна мати, Наталія Проданчук.

Та тільки з’являється вільна хвилина чи то натхнення, жінка починає творити. Однак справжньою слабкістю називає пташок та садівництво. Тож й не дивно, що довкола будинку тут така краса.   

"День мій починається з того, що встаю раненько, я дуже люблю зраненька встати. Це в мене розмова з природою. Я займаюся трішки йогою, спілкуюся з пташками, квітами і тоді вже починається з пів восьмої мій робочий день. Зібрати школяра до школи, студентів відправити на навчання", - додала Наталія Проданчук.

Тож без вагань, одразу після народження первістка жінка розставила свої пріоритети. 

"Я маю вільну годинку, я собі пішла попрацювала. Треба щось інше, мені так дуже зручно", - зазначила пані Наталія. 

Ну а діти просто обожнюють матусю. Кажуть: це щастя, коли тебе вдома завжди зустрічає ненька. 

"Коли мама кудись їде по справах, або її немає вдома, то в нас хата йде догори ногами. В нас я лишаюсь за старшу, важко", - розповіла дочка Наталії.

За стільки років сімейство уже навчилося розуміти та допомагати один одному, - каже Наталія. 

"На те ми сім'я, що ми балансуємо і стараємося допомагати один одному. Це дуже важливо, надзвичайно важливо. Тому що ми є в нас і ми намагаємося один одному допомагати", - додала жінка.

А ці двоє сонячних зайчиків - діти та гордість Наталії. Жінка ось уже 5 років, як працює в патрульній поліції. Останній період в адміністративному корпусі, тож, каже, хоча б тішать стабільні вихідні та святкові дні. 

"Важко, насправді важко, тому що кожного дня ти працюєш з 9 до 6. Відповідно ранок починається з години 6. Ти починаєш збиратися, готувати сніданок, розбудити дітей, одіти їх, проконтролювати, щоб вони все взяли. Завести в школу в садочок, звечора летиш знову ж таки забрати з садочка, школи", - розповіла мати-поліцейська, Наталія Бішко.

Жінка каже, вийшла на роботу, коли молодшій Мартусі був лише рочок. Звичайно ж часу на дітей завжди бракує, адже хочеться побільше уваги їм приділити. Жартує, коли повертається з роботи, малеча готова її просто "роздерти".

"Так як вони двоє є, то вони маму просто розривають. Мама приходить, все, мамо, в нас то, то, то було. Один поперед одного, не раз скажу так грубо “ану тихесенько будьте, бо мама нікого не чує. Мало часу, але тим не менше, вдається поєднати оскільки ця робота для мене є дуже важливою і мені подобається. Тому мусимо", - додала Наталія Бішко.   

Однак, вже призвичаїлись, - каже Наталія. Тож навіть після важкого робочого дня, неодмінно проводять час разом. 

"Приходимо з роботи, робимо уроки, гуляємо, дуже любимо дивитись спільно якісь фільми. Собі зробимо попкорн, купимо собі таку, як то кажуть, шкідливу їжу і дивимось мультфільм", - зазначила пані Наталія. 

Мартуся з Максимком пишаються матусею, а побувати у неї на роботі - для них справжнє свято. Донечка навіть хоче піти її стопами – стати поліцейською. 

"Ми пишаємося, тому що вона для нас рідна і багато що для нас робить. А тим що мама працює в поліції, пишаєтесь? Ну так, прикольна робота", - розповіли діти Наталії, Мартуся та Максим.

Такі, на перший погляд, різні, та водночас їх об’єднує одне - материнство. Тож кожна для своєї малечі - найрідніша, найкрасивіша та неповторна. Психологи певні: так закладено природою, як і те, що кожна мати інстинктивно відчуває та розуміє своє чадо. 

"Взагалі мова такої так якби підтримки і уваги, вона завжди важлива. Це може бути на рівні тілесному, коли ти обіймаєш і дитина може це відчувати. З іншої сторони в підлітковому віці це вже не працює. Взагалі це така досить індивідуальна ситуація, це виробляється у відносинах між батьками і дітьми, але дійсно важливо. Тобто похвала важливіша ніж критика", - зазначила дитяча психотерапевтиня, Надія Іванців.

У кожного своя манера виховання малечі, - запевняє Надія Іванців. Та все ж у більшій чи меншій мірі піклування та спілкування з найріднішою жінкою у світі для дитини - життєвонеобхідне.  

"Доброю основою у відносинах  людей, а батьків і дітей в тому числі так дуже важливо мати просто прийняття", - додала психотерапевтиня.

Та все ж головною у відносинах між найріднішими людьми є любов, турбота та увага. Так заведено і на День матері, який цьогоріч припадає на 9 травня, вітати своїх найдорожчих та приділяти їм максимум уваги. Тож, не забудьте й ви привітати своїх неньок та подякувати за найбільший дар, який вони зробили для вас - дали життя.  

 

Читайте також
Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування Скільки українців планують йти до церкви на Великдень: опитування
Святкувати Великдень планують 92% українців, однак не святкуватимуть це християнське свято лише 6% жителів України.
Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео) Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео)
У День Незалежності України, 24 серпня, в Києві на Хрещатику відбудеться святковий парад Збройних сил України. Ймовірно, що оркестр ВМС США також візьме участь у ньому й пройдеться "коробкою" по головній вулиці столиці.
День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування
Слоган цьогорічного Дня Незалежності є - "Ти у мене єдина", який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.
Loading...
Load next