В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік

В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік
Із початку року в Україні зафіксовано 126 випадків суїцидів серед дітей та підлітків, при цьому за увесь 2020 рік зареєстровано 123 підліткових самогубства.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про різке зростання числа дитячих самогубств в Україні. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. 

За її словами, причини і обставини спроб самогубств, які часто закінчуються летально, в кожному випадку різні: сварки з батьками, доведення дітей до самогубства через соцмережі, булінг – знущання та цькування з боку однокласників, або інших учасників освітнього процесу, нерозділене кохання, розлучення батьків тощо.

Статистика щодо випадків загибелі дітей та підлітків з цієї причини невтішна Так, за інформацією Національної поліції, за 2020 рік в України зафіксовано 123 випадки підліткових самогубств, водночас за чотири місяці поточного року кількість суїцидів або спроб становить вже 126 випадків, - наголосила Денісова.

До прикладу одним із таких випадків є інцидент, який стався у місті Львові, де через сварку з батьком випала з вікна 11-річна дівчина. Денісова заявила, що вона вже направила акт реагування до Львівського міського голови з вимогою щодо повного та об’єктивного з’ясування ситуації та вжиття заходів щодо захисту прав дитини, зокрема надання їй медичної та психологічної допомоги.

Своєю чергою омбудсмен також закликала центральні органи виконавчої влади об’єднати свої зусилля для запобігати трагічним випадкам та раннього виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У зв’язку із зазначеним, закликаю центральні органи виконавчої влади: Міністерство соціальної політики, Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров’я, органи Національної поліції об’єднати свої зусилля щодо вжиття заходів, спрямованих на запобігання трагічним випадкам та раннє виявлення сімей у складних життєвих обставинах, - повідомила Людмила Денісова.

Читайте також
Пережив клінічну смерть під час уроку: у Запоріжжі помер школяр (фото) Пережив клінічну смерть під час уроку: у Запоріжжі помер школяр (фото)
У зв’язку з двома смертями учнів, які трапились протягом цього року в одній школі, Запорізька ОДА створила спеціальну робочу групу з розслідування "загадкового дитячого недугу".
Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео) Харчування для школярів: яким буде нове шкільне меню для українських дітей (відео)
Безпечно, корисно та головне смачно. В Україні серйозно взялися напрацьовувати нове шкільне меню. До цього планують залучити професійних шеф-кухарів, організувавши конкурс. Мета одна – створити гідне харчування для школярів та дошкільнят.
У Запоріжжі школярка наклала на себе руки через цькування у школі (фото) У Запоріжжі школярка наклала на себе руки через цькування у школі (фото)
У Запоріжжі школярка звела рахунки з життям. У передсмертній записці написала, що у школі її цькуали, і терпіти це вона більше не хотіла.
Loading...
Load next