Пережив клінічну смерть під час уроку: у Запоріжжі помер школяр (фото)

Пережив клінічну смерть під час уроку: у Запоріжжі помер школяр (фото)
У зв’язку з двома смертями учнів, які трапились протягом цього року в одній школі, Запорізька ОДА створила спеціальну робочу групу з розслідування "загадкового дитячого недугу".

У запорізькій гімназії, ще 3 вересня, під час уроку у 14-річного школяра зупинилося серце. Тоді ж лікарі констатували зупинку серця та забрали дитину в реанімацію. В той час 14-річний школяр перебував у реанімації у вкрай важкому стані, але медики повідомляли, що у нього "непогані прогнози".

Проте, протягом трьох тижнів медики боролись за його життя, однак врятувати підлітка так і не змогли. Про смерть сина повідомила його мати Мілена Чекулаєва на своїй сторінці у Facebook.

Моє життя, надія і щастя! Мій найкращий син покинув нас!!! Прощання з Ванечкою 22 вересня в кафедральному соборі Святої Трійці по вул. Культурна, 101 а о 12.00, - написала жінка у дописі.

Зокрема, чому Іван Чекулаєв несподівано потрапив до реанімації та втратив свідомість – наразі не відомо. За інформацією запорізького порталу ZaБор, раніше мати померлого розповідала, що "до весни дитина була здоровою". Згодом йому зробили всі можливі аналізи та дослідження, але жодних  серйозних патологій, крім аритмії, не виявили. Лише відомо, що у дитини були проблеми з серцем.

Окрім цього, у Запорізькій обласній державній адміністрації раніше повідомляли, що це вже другий подібний випадок у цій школі. Наприкінці січня цього року помер учень школи № 15, який пережив клінічну смерть. На перерві хлопець раптово втратив свідомість у роздягальні спортзалу. 

Нагадаємо, що у Міжнародному дитячому центрі "Артек", що розташований у Пущі-Водиці в Києві, помер 12-річний Павло Теровець з Кропивницького. Трагедія трапилась, 12 веpесня. Так, о 12:40 медична сестpа закладу побачила знепритомлену дитину й відразу почала надавати хлопчикові невідкладну медичну допомогу та викликала "швидку допомогу". Проте, попри реанімаційні дії, вже о 13:20 медики констатували смерть дитини.

Відомо, що сім'я померлого хлопчика не перебувала на обліку як та, яка потрапила в складні життєві умови. У травні у дитини померла бабуся – мама батька Ігоря, а про рідну матір Павла нічого невідомо.

Читайте також
Останні хвилини життя Полякова: поліцейські та медики намагались реанімувати нардепа (відео) Останні хвилини життя Полякова: поліцейські та медики намагались реанімувати нардепа (відео)
Відео містить кадри з нагрудної камери поліцейського, після того, як таксі з Поляковим зупинила поліція. Спочатку нардепа намагались реанімувати поліцейські, а пізніше приїжджає карета "швидкої".
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+) На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+)
Про бійку неповнолітніх школярок у місті Біла Церква, що на Київщині стало відомо із відео, яке було опубліковане в мережі. Дві дівчини побили молодшу на декілька років від них школярку, ніби то через образу і знімали все це на відео.
Loading...
Load next