Вісім вишів України потрапили до рейтингу найкращих університетів світу

Вісім вишів України потрапили до рейтингу найкращих університетів світу
Це найбільша кількість українських вишів за всю історію, які увійшли до рейтингу QS World University Rankings.

Дослідницький центр QS Quacquarelli Symonds опублікував 18-й випуск глобального рейтингу університетів під назвою QS World University Rankings до якого потрапило 1185 навчальних закладів із усього світу.

Зокрема вперше за історію до рейтингу включили аж вісім українських вишів. Список вишів опублікували на сайті QS World University Rankings.

Зокрема, найкращими університетами, які займають найперші позиції у рейтингу є виші США та Великої Британії. Наразі українські навчальні заклади посідають місця нижче 500-го. Серед тих, хто потрапив до рейтингу є:

  • Харківський національний університет імені Василя Каразіна 510−520 місце;
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка601−650 місце;
  • Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" – 651−700 місце;
  • Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" – 701−750 місце;
  • Сумський державний університет701−750 місце;
  • Національний університет "Львівська політехніка"801−1000 місце;
  • Національний університет "Києво-Могилянська академія"1001−1200 місце;
  • Львівський національний університет імені Івана Франка1001−1200 місце;

До рейтингу вперше увійшли ЛНУ ім. І. Франка, а Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна погіршили свої попередні позиції та зайняли значно нижчі місця, аніж у попередні роки. Однак, КНУ, Київська і Харківська політехніки, Харківський і Сумський університети також раніше потрапляли у список цього рейтингу. Та тоді вони займали значно вищі позиції.

Зауважимо, що у 2020 та у 2019 роках до рейтингу потрапляли лише шість навчальних закладів України.

Читайте також
«Індекс свободи преси»: Україна погіршила показники «Індекс свободи преси»: Україна погіршила показники
Україна опинилася на 97 місці у рейтингу міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" (RSF) "Світовий індекс свободи преси 2021".
Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя Львів зайняв друге місце у рейтингу найкращих міст України для життя
Журналісти вебсайту DOU провели власне дослідження, зокрема зібрали та об’єднали дані з різних джерел, так і опитали ІТ-спеціалістів щодо комфортного життя у містах України.
Восьмеро українців увійшли до європейського рейтингу журналу Forbes Восьмеро українців увійшли до європейського рейтингу журналу Forbes
Американський діловий журнал Forbes включило вісім українців в список 30 найбільш успішних підприємців Європи віком до 30 років. До рейтингу потрапили зокрема засновники додатків Reface та Flawless App.
Loading...
Load next