Кільцеве сонячне затемнення: в Україні можна буде побачити "вогняне кільце"

Кільцеве сонячне затемнення: в Україні можна буде побачити "вогняне кільце"
Затемнення почнеться о 13:26 за київським часом і триватиме близько півтори години.

Сьогодні, 10 червня, із деяких частин Землі можна буде спостерігати за першим у цьому році кільцевим сонячним затемненням. 

Найкраще затемнення буде видно з деяких частин Канади, Гренландії і Росії. Однак частково "вогняне кільце" зможуть побачити і жителі України, крім деяких південних регіонів. Зокрема, спостерігати за незвичним астрономічним явищем зможуть жителі щонайменше 60 країн світу, повідомляє "Укрінформ". 

Кільцеве сонячне затемнення відбудеться, коли місяць заблокує сонячне світло і кине тінь на Землю. Астрономічне явище виникає внаслідок того, що місяць є занадто малим, щоб повністю закрити собою Сонце.

Загалом затемнення розпочнеться близько 11:00 за київським часом, однак в Україні спостерігати за ним можна буде лише о 13:26 годині, максимальної фази досягне о 14:15 і закінчиться о 15:03.

Відомо, також що в Україні "вогняне кільце" буде частковим і можна буде побачити лише близько 5% від загального затемнення. 

Читайте також
Український прапор планують відправити на Місяць Український прапор планують відправити на Місяць
Україна доставить свій державний прапор, надрукований на 3D-принтері з вітчизняного титану, на Місяць навесні 2022 року.
Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень Зміна клімату на планеті: липень 2021 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень
Вчені зафіксували, що липень 2021 року став найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію досліджень від 1880 року.
Відкриття ринку землі в Україні: що думають українські аграрії про земельну реформу Відкриття ринку землі в Україні: що думають українські аграрії про земельну реформу
Віктор Вальчук про земельну реформу та позицію «Контінентал» стосовно відкриття ринку землі в Україні.
Loading...
Load next