УЄФА заборонило гасло "Героям слава!" на новій формі збірної України (фото)

УЄФА заборонило гасло "Героям слава!" на новій формі збірної України (фото)
У новій формі збірна України має грати на Чемпіонаті Європи з футболу, який стартує вже цієї п'ятниці. Однак, УЄФА вимагає від України прибрати із форми фразу "Героям слава!", оскільки вона має "політичний підтекст".

В Спілці європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дійшли до висновку, що поєднання цих двох гасел - "Слава Україні! – Героям слава!", мають "історичну та військову важливість". Друге гасло все ж таки необхідно буде прибрати, оскільки в поєднанні з першою фразою воно має очевидний політичний підтекст, повідомляє BBC News Україна.

Відомо, що наразі представники Української асоціації футболу ведуть переговори із УЄФА щодо цього питання. Цю інформацію BBC News Україна також підтвердив співрозмовник у збірній.

Отримали лист на цю тему від УЄФА, і зараз наші юристи його вивчають, ведуть переписку з УЄФА. Немає в мене цього листа, він у юристів, тому не можу сказати Я думаю, буде ближче до кінця дня, коли буде результат переговорів, - заявив представник УАФ у коментарі "Радіо Свобода"

Однак, в УЄФА додали, що зображення контурів Української держави з анексованим Російською Федерацією Кримом з футболок прибирати не потрібно, оскільки зображені там кордони є визнаними ООН "територіальними межами" України.

Нагадаємо, що нову форму збірна України представили 6 червня. На оновленому варіанті зображена карта України, разом з анексованим Кримом, та написи "Слава Україні" і "Героям слава".

Однак, раніше російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Однак, попри це УЄФА схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи й в той час до форми не було жодних претензій. Незважаючи навіть на протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".

Читайте також
Форма збірної України: УЄФА пояснило своє скандальне рішення щодо гасла "Героям слава!" Форма збірної України: УЄФА пояснило своє скандальне рішення щодо гасла "Героям слава!"
В Спілці європейських футбольних асоціацій (УЄФА) пояснили своє рішення щодо заборони лозунгу "Героям слава!" на формі збірної України.
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
Loading...
Load next