УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)

УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".

УЄФА схвалила форму збірної України для виступу на чемпіонаті Європи з гаслом "Слава Україні! Героям слава!" і мапою України разом із зображенням території окупованого Криму у складі української держави. Про це повідомляє видання "Спорт-Експрес" із посиланням на заяву УЄФА.

Форма збірної України (і всіх інших команд) на чемпіонаті Європи схвалена UEFA відповідно до застосовних правил щодо екіпірування",- йдеться в повідомленні пресслужби УЄФА.

Зокрема голова Комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич прокоментував висловлювання російських депутатів, які закликали заборонити нову форму збірної України з контуром карти країни, повідомляє сайт MetaRatings.

Перш за все, хотілося б порадити цим "експертам" краще зайнятися допінговими скандалами, через які збірним Росії заборонено виступати на найбільших міжнародних змаганнях під своїм прапором і без гімну. А їхні нахабні вимоги щодо контурів кордонів України на нашій ігровій формі взагалі не витримують критики. Адже це ж саме росіяни окупували нашу територію, а тепер ще сміють щось коментувати і рекомендувати, - заявив Маркевич.

Нагадаємо, що російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи. Посадовець заявив, що "сподіваюся, що цю форму заборонять. Це вислів якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму".

Читайте також
"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео) "У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.
УЄФА заборонило гасло "Героям слава!" на новій формі збірної України (фото) УЄФА заборонило гасло "Героям слава!" на новій формі збірної України (фото)
У новій формі збірна України має грати на Чемпіонаті Європи з футболу, який стартує вже цієї п'ятниці. Однак, УЄФА вимагає від України прибрати із форми фразу "Героям слава!", оскільки вона має "політичний підтекст".
Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020 Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020
Головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко прокоментував реакцію Росії на нову форму українських футболістів в якій вони гратимуть на Євро-2020.
Loading...
Load next