"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)

"У ній закладено конфлікт": у Росії закликали заборонити форму збірної України для Євро-2020 (відео)
Російським політикам не сподобалося зображення Криму в складі України, яке зображене на новій формі української збірної до Євро-2020. Зокрема депутат Державної Думи Росії зробив відверту заяву щодо екіпірування України, у якому та гратиме на чемпіонаті Європи.

Російські посадовці закликали УЄФА заборонити нову форму, в якій збірна України виступатиме на чемпіонаті Євро-2020. Росіян обурило зображення карти України з українським Кримом, який проросійські окупанти незаконно захопили у 2014 році й вважають своїм, а також нанесені на форму слова "Слава Україні - Героям Слава". Про це повідомляє "Чемпіонат".

Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це вислів якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладено, використовуючи форму. Більш того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях.

УЄФА повинні відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям, - заявив російський депутат Держдуми Дмитро Свищев.

Однак на основі чого УЄФА може заборонити збірній України використовувати новий варіант форми, на якій зображена карта країни та Крим – Свищев не уточнив та не пояснив. 

Зокрема фото нової форми збірної України оприлюднив у своєму Facebook глава УАФ Андрій Павелко. 

Національна збірна Україна виступатиме на Євро-2020 в новій — особливій формі. Головним її атрибутом стане оберіг і символ, дорогий серцю кожного українця. Це найцінніший для всіх нас обрис нашої країни. Єдиної і неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом, моїм рідним Дніпром, Львовом, Одесою і усіма містами і селами, де головною мелодією з дитинства є мелодія національного гімну. Де на “Слава Україні!” відповідають гаслом “Героям слава!”, - зазначив Павелко.

Нагадаємо, що Чемпіонат Європи з футболу перенесли на 2021 рік через пандемію COVID-19. Турнір має тривати з 11 червня до 11 липня. Матчі вирішили проводити в 12 різних містах Європи у зв’язку із 60-річчям з моменту заснування турніру.

Зазначимо, що нещодавно головний тренер збірної України Андрій Шевченко офіційно оголосив склад національної команди, яка гратиме на цьогорічному Євро-2020.

Читайте також
УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото) УЄФА схвалила форму збірної України з футболу для Євро-2020 (фото)
Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) схвалила форму збірної України для виступу на Чемпіонаті Європи - Євро-2020, попри протести Російської Федерації та заяви про те, що у новій формі "закладений конфлікт".
Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020 Шевченко прокоментував заяву Росії щодо форми збірної України для Євро-2020
Головний тренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко прокоментував реакцію Росії на нову форму українських футболістів в якій вони гратимуть на Євро-2020.
Після дебюту у матчі з "Спартаком": "Бенфіка" перейменувала Twitter на честь Яремчука (фото) Після дебюту у матчі з "Спартаком": "Бенфіка" перейменувала Twitter на честь Яремчука (фото)
Гол спершу записали на українця та згодом переписали на захисника московського клубу й зарахували, як автогол.
Loading...
Load next