"Молодці, збили "СУшку": у суді щодо справи МН17 заслухали переговори бойовиків

"Молодці, збили "СУшку": у суді щодо справи МН17 заслухали переговори бойовиків
У суді Нідерландів тривають засідання щодо справи малазійського Boeing 777, який збили на Донбасі 17 липня 2014 років. Внаслідок авіакатастрофи загинуло 283 пасажири та 15 членів екіпажу літака.

Сьогодні, 10 червня, у залі суду спершу пролунав опублікований раніше запис розмови, зроблений через пів години після аварії "Боїнга" МН17, повідомляє BBC News Україна. На записі розмови чути як людина з голосом, схожим на командира розвідроти "ДНР" Леоніда Харченка доповідає, ймовірно, голові розвідки "ДНР" Сергію Дубінському:

  • "Ми на місці, одну вже "сушку" збили" (йдеться про винищувач "Су").
  • "Молодці, ай, молодці! Одну "СУшку" збили, молодці!", - відповідає командир.

Зауважимо, що і Харченко, і Дубінський є обвинуваченими у справі щодо авіакатастрофи Boeing 777, яку розглядають в суді Нідерландів. На думку прокуратури бойовики не збивали літак, однак ймовірно є причетними до транспортування знаряддя, з якого збили "Боїнг".

Зокрема, приблизно через годину після авіакатастрофи малазійського літака, Дубинський телефонував іншому бойовику – з прізвиськом "Боцман".

  • "Боцман": У мене тут літак підбили, я тут за скриньками. Якщо що, тобі передам, щоб ти потім передав. 
  • Дубінський: Я буду години через дві тільки в місті. Я зараз в Маринівці. Літак ми бахнули теж зараз, "сушку". Якраз над Савур-Могилою. Ми ж "Бук-М" отримали, ось.

Нагадаємо, що учора, 9 червня, в окружному суді Гааги, де відбуваються слухання щодо катастрофи малайзійського літака MH17 на Донбасі, оприлюднили записи переговорів командирів "ДНР". За сім годин до авіакатастрофи Boeing 777 командири російських бойовиків обговорювали відправлення зенітно-ракетної установки "Бук" у бік села Первомайське, що на Донеччині. Саме звідти, за версією слідства, запустили ракету, яка й збила літак.

Читайте також
Збиття Boeing МН17 на Донбасі: вперше свідчення очевидців авіакатастрофи озвучили в суді Нідерландів Збиття Boeing МН17 на Донбасі: вперше свідчення очевидців авіакатастрофи озвучили в суді Нідерландів
На засіданні суду у справі про катастрофу малазійського Boeing MH17 вперше озвучили свідчення свідків щодо запуску ракети з установки "Бук", яка за версією слідства й збила літак.
У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі
У судовому комплексі поблизу Амстердама розпочалось слухання у справі збитого малазійського літака.
В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії В окупованому Криму засудили українського військового до трьох років колонії
Сьогодні, 21 квітня, підконтрольний окупаційній владі так званий «Джанкойський районний суд» виніс незаконний вирок українському військовослужбовцю Євгенію Добринському.
Loading...
Load next