У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі

У Нідерландах розпочалось друге засідання у справі про збиття боїнга МН17 на Донбасі
У судовому комплексі поблизу Амстердама розпочалось слухання у справі збитого малазійського літака.

Суд розпочне розгляд питань щодо зброї, з якої було збито боїнг МН17, місця запуску ракети та ролі чотирьох підсудних. Про це повідомляє видання "Укрінформ" із посилання на інформацію власного кореспондента у Гаазі.

Головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс на початку засідання зазначив, що згідно з дослідженнями, підготовка до польоту та сам політ проходили без порушень. Крім того, після вивчення даних "чорних скриньок" не виявлено нічого, що б свідчило про несправність літака, тож версія аварії виключена, - повідомляє видання.

Суддя зауважив, що після детального вивчення тіл загиблих в авіакатастрофі та уламків збитого літака було виявлено фрагменти ракети, випущеної з комплексу "Бук". За словами судді Гендріка Стейнгаюса, в першу чергу проводився розтин тіл членів екіпажу. Зокрема під час евакуації тіл із місця трощі експертам та слідчим довелось працювати у надскладних умовах - під час бойових дій. 

Нагадаємо, що 17 липня 2014 року пасажирський літак МН17 виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур і був збитий над територією Донбасу. Внаслідок авіакатастрофи загинули 283 пасажири та 15 членів екіпажу. 

Згодом, у 2018 році Міжнародна експертна група дійшла до висновку, що зенітно-ракетний комплексу "Бук", із якого збили малазійський літак, належав 53-й військовій бригаді протиповітряної оборони Росії, базованій у місті Курськ. 

Окружний суд Гааги у Нідерландах у березні 2020 року розпочав розгляд справи щодо катастрофи літака рейсу МН17 й загибелі понад двох сотень осіб.

Читайте також
Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну Справа збитого МН17 над Донбасом: нідерландські слідчі готові приїхати в Україну
Група нідерландських прокурорів та слідчих готові приїхати в Україну для напрацювання кроків у справі збитого малазійського Боїнга МН17.
Збиття Boeing МН17 на Донбасі: вперше свідчення очевидців авіакатастрофи озвучили в суді Нідерландів Збиття Boeing МН17 на Донбасі: вперше свідчення очевидців авіакатастрофи озвучили в суді Нідерландів
На засіданні суду у справі про катастрофу малазійського Boeing MH17 вперше озвучили свідчення свідків щодо запуску ракети з установки "Бук", яка за версією слідства й збила літак.
Катастрофа рейсу MH 17: Венедіктова повідомила, що вирок суду винесуть восени 2022 року (відео) Катастрофа рейсу MH 17: Венедіктова повідомила, що вирок суду винесуть восени 2022 року (відео)
Раніше повідомлялось, що Окружний суд Гааги у Нідерландах оголосить вирок у справі про збиття малазійського боїнга MH17 у небі над Донбасом наприкінці 2022 року. Тоді внаслідок авіакатастрофи загинуло 283 пасажири та 15 членів екіпажу.
Loading...
Load next