Справа Boeing 777: у суді озвучили нові записи розмов бойовиків "ДНР" про "Бук"

Справа Boeing 777: у суді озвучили нові записи розмов бойовиків "ДНР" про "Бук"
В окружному суді Гааги, де відбуваються слухання щодо катастрофи малайзійського літака MH17 на Донбасі, оприлюднили записи переговорів командирів "ДНР".

За сім годин до авіакатастрофи Boeing 777 командири російських бойовиків обговорювали відправлення зенітно-ракетної установки "Бук" у бік села Первомайське, що на Донеччині. Саме звідти, за версією слідства, запустили ракету, яка призвела до загибелі 283 пасажирів та 15 членів екіпажу малазійського літака.

Зокрема під час засідання суду ввімкнули записи переговорів "голови розвідки ДНР" Сергія Дубинського з заступником командира батальйону "Восток" Олександром Семеновим, а також розмови Дубинського з "міністром оборони ДНР" Ігорем Гіркіним та численні дзвінки Дубинського своїм підлеглим у розвідбаті, повідомляє BBC News Україна.

Відомо, що оприлюднені у суді розмови між командирами бойовиків відбулися 16 та 17 липня 2014 року. Їх перехопила Служба безпеки України та передала потім Міжнародній слідчій групі (JIT), яка займається розслідуванням збиття літака Boeing рейсу MH17.

Фрагмент розмови Дубинського із Пулатовим:

  • Дубинський: "Значить, у мене таке прохання й інформація. У Григорівці це все стадо поросят поповзло на Схід. Подивіться, де там на Схід.
  • Пулатов: А там немає куди.
  • Дубинський: Є там куди, є, дивіться. Там є під гіркою, вони прямо біля східного сусіда присіли. Вся їхня х... [команда] сидить там. Нехай східний сусід подивиться і в'ї ... [ударить]. Тому що в Григорівці залишилося тільки 5-6 БМП.
  • Пулатов: Зрозумів.
  • Дубинський: Слухай мене. Зараз тобі "Крот" притягне "Бук-М" [у 2014 році такий позивний носив ще один підозрюваний у справі Леонід Харченко - голова розвідувального підрозділу ГРУ самопроголошеної ДНР].
  • Дубинський: Треба поставити десь у районі Первомайська його. "Бук-М ... І прийдуть три танки "Востоку" з охороною".

До того ж, ще в одній оприлюдненій розмові людина з голосом схожим на Дубинського обговорює з людиною із голосом Пулатова роль Харченка у транспортуванні зенітно-ракетної установки.

Нагадаємо, що учора, 8 червня, на засіданні суду у справі про катастрофу малазійського Boeing MH17 вперше озвучили свідчення свідків, які бачили та чули політ ракети в небі неподалік міста Сніжного.

Також під час засідання суду показали фото уламків ракети, яка ймовірно збила Boeing-777. Чотири уламки ракети були знайдені свідком у справі про катастрофу MH17. За словами судді, після дослідження уламків і фрагментів, експерти прийшли до висновку, що літак збили саме ракетою 9М38М1 з ЗРК "Бук".

Читайте також
На Донбасі бойовики від початку доби тричі порушили режим тиші На Донбасі бойовики від початку доби тричі порушили режим тиші
В зоні ООС ворог тричі стріляв та шпигував безпілотником.
Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців
Російські окупанти стверджували, що їхній позиції обстріляли українські військові, однак згодом виявилось, що їхні "побратими" підірвались на власних же мінах.
Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі Лукашенко запропонував проросійським бойовикам "ЛНР" допитати Протасевича у Білорусі
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував луганським сепаратистам допитати заарештованого журналіста та блогера Протасевича у Мінську.
Loading...
Load next