Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство

Україна відкриє в США ще одне своє генконсульство
В американському штаті Техас у місті Г’юстон, Україна відкриє четверте за рахунком генеральне консульство у Сполучених Штатах.

Український посол Оксана Маркарова у США підписала угоду про оренду приміщення, де буде розміщуватись установа. Про це у Facebook повідомило посольство України в Сполучених Штатах.

Сьогодні (11 червня) зробили ще один важливий крок до відкриття генерального консульства України у місті Г’юстон, штат Техас. Ми надзвичайно раді можливості збільшувати і розвивати українську присутність в американських регіонах, - повідомили у посольстві.

Зокрема у дипломатичному відомстві зазначили, що південь Америки має велику та активну українську громаду, а також великий потенціал для розвитку нових стратегічних напрямів українсько-американського партнерства.

Відомо, що відкриття генерального консульства планується вже за декілька місяців. Воно мало запрацювати ще у 2020 році, однак через пандемію COVID-19 плани змінились. Зауважимо, що нове консульство буде вже четвертим у США, окрім нього наразі у Штатах за даними МЗС, працюють генконсульства України у Нью-Йорку, Сан-Франциско та Чикаго

Читайте також
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Український Нью-Йорк: Рада перейменувала селище в Донецькій області Український Нью-Йорк: Рада перейменувала селище в Донецькій області
Перейменування Новгородського ініціювали місцеві жителі, які виступили за повернення населеному пункту його історичної назви.
Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.
Loading...
Load next