Літак з США: аеропорт "Житомир" прийняв перший міжнародний авіарейс (фото)

Літак з США: аеропорт "Житомир" прийняв перший міжнародний авіарейс (фото)
Літак, який першим прилетів в Україну на житомирське міжнародне летовище візьме участь в космічному фестивалі "KOROLОV AVIA FEST 2021", що відбудеться у Житомирі.

Літак, який першим приземлився на аеродромі в Житомирі, прилетів зі Сполучених Штатів Америки. Він прибув міжнародним рейсом після перерви у понад 20 років - ним стало повітряне судно загального призначення Рiper Рa-31−350 рейсом зі США з двома громадянами України на борту, повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Прикордонники зі свого боку забезпечили комфортний, швидкий контроль та безпечний перетин кордону, - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що аеропорт "Житомир" відкрили в 1939 році, проте після 1990 року він перестав приймати рейси, через що у 2011 році у нього забрали Сертифікат цивільного аеропорту. Зокрема, новий пункт пропуску через державний кордон в аеропорту "Житомир" відкрили відповідно до розпорядження уряду від 30 червня 2021 року.

Пункт пропуску для вантажного та пасажирського повітряного сполучення працює цілодобово.

Читайте також
Черговий скандал у Ryanair: літак залишив у "Борисполі" групу дітей (фото) Черговий скандал у Ryanair: літак залишив у "Борисполі" групу дітей (фото)
Усі пасажири пройшли реєстрацію та прибули до гейту за 17 хвилин до вильоту, проте вилетіти з Борисполя все ж таки не змогли.
Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео) Зміна влади та хаос в країні: угрупування "Талібан" взяло під контроль Афганістан (відео)
Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що через захоплення столиці Афганістану силами "Талібану" український літак евакуював з Кабула близько 80 осіб. Однак, як виявилось на борту літака було лише 8 українців, всі решта пасажирів були іноземцями.
У небі над Києвом пролетіли два американські військові літаки (відео) У небі над Києвом пролетіли два американські військові літаки (відео)
Два військово-транспортних літака США у Європі спільно з українськими колегами здійснили навчальний політ у небі над столицею.
Loading...
Load next