Розгорівся скандал: на параді до Дня Незалежності курсантки будуть марширувати на підборах (фото)

Розгорівся скандал: на параді до Дня Незалежності курсантки будуть марширувати на підборах (фото)
Українські дівчата-військові щодня тренуються марширувати на підборах до військового параду на День Незалежності. Однак, користувачів мережі таке рішення обурило й вони заявляють, що це суперечить цінностям НАТО.

На військовому параді, присвяченому 30-річчю Незалежності України, візьме участь "коробка" жінок-військовослужбовців. Курсантки військового вишу будуть марширувати Хрещатиком на підборах - це шокувало багатьох користувачів соціальних мереж. Зокрема, таке рішення українці розкритикували, після чого Міноборони вимкнуло коментарі до свого допису у Facebook де оприлюднена відповідна інформація.

На цьогорічному параді вся жіноча "коробка" буде представлена курсантками Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2018 році – це була змішана коробка, до якої входили дівчата з Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут і наші курсантки, − розповів викладач ВІКНУ майор Євген Балабушка.

Він додав, що курсантки на параді йтимуть новим стройовим кроком, а також не будуть одягнені у повсякденну форму та зброю. Майор також зауважив, що проходження жіночої "коробки" Хрещатиком відбудеться вже вдруге.

Цього року, наскільки мені відомо, вони вперше крокуватимуть у парадній формі без зброї. Курсантки йтимуть у туфлях на підборах. Тому нині почали тренуватись  ходити в цьому взутті, - додав він.

Зокрема одна із військовослужбовиць ЗСУ, Іванна Медвідь розповіла, що їхня підготовка до Дня Незалежності триває вже понад місяць: "Вперше тренування відбувається у туфлях на підборах. Це трішечки важче, ніж у берцях, але ми стараємося".

Проте, у соцмережах багатьом не сподобалася ідея, щоб дівчата марширували під час параду на підборах. У коментарях під дописом Міноборони українці обурювались та писали, що це перетворить військовий парад "на фарс", і взагалі "це - треш".

 

Читайте також
У Києві на братських могилах встановили сцену для концерту Бочеллі (фото) У Києві на братських могилах встановили сцену для концерту Бочеллі (фото)
Концерт до Дня незалежності наближається, і навколо нього продовжують виникати скандали. Цього разу металеві конструкції розмістили саме на братських похованнях.
Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео) Візьме участь у заходах до Дня Незалежності: в Україну прибув військовий оркестр США (відео)
У День Незалежності України, 24 серпня, в Києві на Хрещатику відбудеться святковий парад Збройних сил України. Ймовірно, що оркестр ВМС США також візьме участь у ньому й пройдеться "коробкою" по головній вулиці столиці.
День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування День Незалежності України: Зеленський оголосив програму заходів святкування
Слоган цьогорічного Дня Незалежності є - "Ти у мене єдина", який символізує бачення незалежності України як мрії, якої прагнули досягти багато поколінь українців.
Loading...
Load next