Зеленський на Одещині взяв участь в урочистостях до Дня Військово-морських сил ЗСУ (відео)

Зеленський на Одещині взяв участь в урочистостях до Дня Військово-морських сил ЗСУ (відео)
Український президент подякував "особовому складу та ветеранам ВМС ЗСУ за вірну службу за вірність своїй присязі".

Президент Володимир Зеленський в Одеській області бере участь в урочистих заходах з нагоди Дня Військово-морських сил ЗСУ. Глава держави привітав військових на причалі Одеського морського вокзалу та вийшов у відкрите море на борту патрульного катера "Слов'янськ", щоб вшанувати пам'ять загиблих моряків під час церемонії покладання вінків на воду, повідомляє 24 канал.

Це свято мужніх і відданих своєму покликанню людей, які в складних умовах, вдень і вночі забезпечують надійний захист морських рубежів і комунікацій, портів і узбережжя нашої держави, - йдеться у привітанні президента з Днем ВМС ЗСУ.

Спершу перед початком урочистих заходів на Морвокзалі глава держави та військові моряки вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих колег "висловлюю подяку всьому особовому складу і ветеранам ВМС за гідну службу і вірність військовій присязі. Вічна пам'ять і слава героям, що загинули, захищаючи свободу і незалежність нашої держави".

Сьогодні як Верховний Головнокомандувач України, як патріот, як громадянин України я щасливий бути тут разом з вами – вартовими морського напрямку нашої держави. І я щасливий привітати вас з цим великим святом – Днем Військово-морських сил Збройних сил України. Традиційно ми починаємо цей день, згадуючи ваших побратимів і посестер і наших героїв, тих, хто захистив Батьківщину ціною власного життя, - сказав Зеленський.

Президент також наголосив, що національний флот України – це запорука обороноздатності та безпеки країни.

Парад військової авіації в Одесі. Відео опубліковане у Telegram-каналі "Новини Одеси".

Читайте також
Військово-морські навчання в Грузії: кораблі ВМС України прибули в грузинський порт Поті (фото) Військово-морські навчання в Грузії: кораблі ВМС України прибули в грузинський порт Поті (фото)
Корабель “Юрій Олефіренко” і катер “Слов’янськ” перейшли море і пришвартувалися в порту Грузії.
У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото) У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.
Аварія корабля в Чорному морі: судно ВМС “Балта” буксирують до Одеси Аварія корабля в Чорному морі: судно ВМС “Балта” буксирують до Одеси
Станом на 08:30 14 жовтня екіпаж корабля доставили у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почуваються добре.
Loading...
Load next