Аварія корабля в Чорному морі: судно ВМС “Балта” буксирують до Одеси

Аварія корабля в Чорному морі: судно ВМС “Балта” буксирують до Одеси
Станом на 08:30 14 жовтня екіпаж корабля доставили у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почуваються добре.

Корабель Військово-Морських Сил ЗС України, яке в акваторії Чорного моря дістало пошкодження через погіршення погодних умов, буксують до Одеси. Втім, особовий склад корабля ВМС “Балта”, який не задіяно у заходах з боротьби за живучість судна, евакуювали та доставлено у пункт постійної дислокації. Про це повідомили у пресцентрі Генерального штабу ЗСУ.

Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса в супроводженні кораблів і катерів Військово-Морських Сил ЗС України та підприємства "Морська пошуково-рятувальна служба" Міністерства інфраструктури України, - йдеться у повідомленні.

Крім того, додатково залучили представників аварійно-рятувального загону. Наразі вони перебувають на кораблі та забезпечують проведення заходів з боротьби за живучість. Зазначимо, аварія сталася з судном розмагнічування U-811 "Балта".

Нагадаємо, що учора, 13 жовтня, в акваторії Чорного моря через погіршення погодних умов одне із суден Військово-морських сил дістало пошкодження, Військово-морські сили розгорнули пошуково-рятувальну операцію.

Окрім цього, у Чорному морі біля узбережжя Болгарії затонуло судно з отруйним вантажем. Турецьке судно "Vera Su", на борту якого був небезпечний вантаж, налетіло на скелі і затонуло. За інформацією видання Euractiv, на борту судна знаходяться близько 3 тисячі тонн карбаміду, який при потраплянні у воду у високій концентрації викликає швидке цвітіння фітопланктону, що виробляє небезпечний токсин.

Читайте також
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021 Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021
Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн завершилися 10 липня.
Зеленський на Одещині взяв участь в урочистостях до Дня Військово-морських сил ЗСУ (відео) Зеленський на Одещині взяв участь в урочистостях до Дня Військово-морських сил ЗСУ (відео)
Український президент подякував "особовому складу та ветеранам ВМС ЗСУ за вірну службу за вірність своїй присязі".
Loading...
Load next