У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)

У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.

В ході військових навчань "Sea Breeze 2021" країни-учасниці відпрацюють різні бойові сценарії, серед яких - зіткнення десантних кораблів, маневри на суші, водолазні операції, повідомляє Армія.INFORM.

У ці хвилини в Одесі відбувається урочисте відкриття міжнародних навчань "Сі Бриз-2021". Участь у заході беруть представники близько 30 країн-партнерів, що залучені до маневрів, - йдеться у повідомленні.

Цього року через пандемію COVID-19 міжнародні навчання серії "Sea Breeze" обмежаться лише морською фазою із залученням авіації. Усі спільні заходи розгортатимуться в акваторії Чорного моря без контакту особового складу.

Відомо, що в навчаннях візьме участь 31 держава-учасниця, а загалом буде залучено близько 30 кораблів, катерів і суден, до 30 літаків і вертольотів, до 3000 особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки.

Зауважимо, що "Sea Breese" - це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року. Організаторами навчань виступають Україна і США.

Нагадаємо, що навчання включатимуть поверхневі бойові дії, наземні операції, підводні дії, протиповітряну оборону та методи знешкодження боєприпасів. Зокрема, "Sea Breeze" проводяться для того аби об'єднати збройні сили з Північної та Південної Америки, Європи, Африки, Азії та Австралії для перевірки різних бойових дисциплін - на морі, суші й в повітрі.

Читайте також
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото) Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото)
У наймасштабніших за останні 20 років військово-морських навчаннях були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.
В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку В Аденській затоці застрягли десять українських моряків: один чоловік загинув через спеку
На знеструмленому судні Throrn1 поблизу берегів Африки знаходяться 11 членів екіпажу, серед яких 10 - українці.
Loading...
Load next