Військово-морські навчання в Грузії: кораблі ВМС України прибули в грузинський порт Поті (фото)

Військово-морські навчання в Грузії: кораблі ВМС України прибули в грузинський порт Поті (фото)
Корабель “Юрій Олефіренко” і катер “Слов’янськ” перейшли море і пришвартувалися в порту Грузії.

Військово-морські сили Збройних сил України візьмуть участь у багатонаціональних військових навчаннях Agile Spirit 2021, які відбудуться у Грузії. Зокрема, корабельна група Військово-Морських Сил ЗСУ, в складі середнього десантного корабля "Юрій Олефіренко" і патрульного катера "Слов'янськ" вже здійснили перехід Чорним морем та пришвартувались у грузинському порту Поті.

Про це повідомляє пресслужба ВМС Збройних сил України на своїй сторінці у Facebook.

Під час переходу морем екіпаж десантного корабля відпрацював низку корабельних бойових навчань. Зокрема, боротьбу за живучість корабля, протиповітряну, протикорабельну, протимінну оборони. Проведено тренування з тактичного маневрування та сигналовиробницта за стандартами НАТО, - наголошують у ВМС.

Також було проведено тренінг з тактичного маневрування та подачі сигналів за стандартами НАТО, оскільки "ППО корабля є одним з важливих елементів його захисту". Спостереження за повітряною та надводною обстановкою вели морські піхотинці.

Зазначимо, що цього року навчання Agile Spirit проходитимуть одночасно на двох локаціях: в Сенакі (на заході Грузії) та на полігоні Орфоло в Ахалцихе (на півдні Грузії). Триватимуть міжнародні навчання з 26 липня по 6 серпня. Окрім України всього у навчаннях братимуть участь близько 2500 військових з 15 країн-членів НАТО і держав-партнерів.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні завершилися військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн. Навчання охоплювали поверхневі бойові дії, наземні операції, підводні дії, протиповітряну оборону та методи знешкодження боєприпасів. Окрім цього, "Sea Breeze" проводились для того аби об'єднати збройні сили з Північної і Південної Америки, Європи, Африки, Азії та Австралії для перевірки різних бойових дисциплін - на морі, суші і в повітрі.

Читайте також
Зеленський на Одещині взяв участь в урочистостях до Дня Військово-морських сил ЗСУ (відео) Зеленський на Одещині взяв участь в урочистостях до Дня Військово-морських сил ЗСУ (відео)
Український президент подякував "особовому складу та ветеранам ВМС ЗСУ за вірну службу за вірність своїй присязі".
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото) У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.
Loading...
Load next