Не рахували 20 років: ООН рекомендує провести в Україні перепис населення

Не рахували 20 років: ООН рекомендує провести в Україні перепис населення
Проведення перепису населення в Україні є надзвичайно важливим, оскільки це необхідно для надання соціально-економічних послуг і схвалення рішень.

На сьогодні точна чисельність населення в Україні  невідома, адже останній раз перепис проводився 20 років тому - у 2001 році. Саме тому ООН рекомендує Україні провести його найближчим часом, оскільки це  важливо для надання соціально-економічних послуг та прийняття рішень. 

Про це заявила координаторка системи ООН в Україні з гуманітарних питань Оснат Лубрані на Міжнародній конференції з питань реформ в Україн, яка проходить у Вільнюс, повідомляє видання "Укрінформ".

Я хочу нагадати нам, що одним з викликів лишається те, що останній перепис населення Україна проводила у 2001 році. Вона пропустила серію переписів по всьому світу у 2010 році. Тому ми вважаємо, що це надзвичайно важливо, бо наразі ми не знаємо, який знаменник для розміру населення, - повідомила Лубрані.

Вона також наголосила, що в останній раз коли проводився перепис населення в Україні чисельність українців налічувала 48 мільйонів. Та наразі за приблизними розрахунками населення оцінюється в 41,6 мільйона: "мати перепис, проведений замість старого, важливо. Відповідно дуже важливо, щоб кожен був включений. Коли ви проводите перепис, ви забезпечуєте надання соціально-економічних послуг".

Нагадаємо, раніше міністр Кабміну України Олег Немчинов повідомив про плани провести перепис українців у 2023 році. Вона буде проходити, в тому числі й через Інтернет. Та для цього Україні потрібно буде виділити близько 7 мільярдів гривень.

Читайте також
Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН
11 березня - 16-й день повномасштабної війни з Росією. Російські окупанти наступають з півночі, сходу та півдня, обстрілюючи з артилерії та з повітря мирні міста.
Паніка чи тривога: як українці переживають інформаційну війну Паніка чи тривога: як українці переживають інформаційну війну
Війна, провокації, евакуація, фейки– найбільш використовувані слова цього тижня.
Loading...
Load next