Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН

Кількість біженців з України досягла 2,5 млн осіб — ООН
11 березня - 16-й день повномасштабної війни з Росією. Російські окупанти наступають з півночі, сходу та півдня, обстрілюючи з артилерії та з повітря мирні міста.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну кількість біженців, які виїхали за межі країни, досягла 2,5 млн людей.

Про це повідомив верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Ґранді.

За оцінками організації, ще близько двох мільйонів людей залишили свої будинки, але залишаються у країні.

Число біженців з України – хоч як це трагічно – досягло сьогодні 2,5 млн осіб. За нашими оцінками, близько двох мільйонів людей переміщено всередині України, - написав Ґранді у своєму Twitter.

Він назвав війну Росії проти України «безглуздою».

Своєю чергою Міністерство внутрішніх справ відкриває єдиний координаційний центр, який буде займатися гуманітарною допомогою для співробітників правоохоронних органів і служб, які рятують людей під час війни.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомила радниця міністра внутрішніх справ Анна Міщенко.

Співробітники ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії роблять усе можливе й неможливе, щоб урятувати людей, евакуюючи їх із міст, які опинилися в облозі. Витягають з-під завалів зруйнованих будинків, вивозять з-під обстрілів, доставляють продукти, воду, ліки. Та щоб робити це ефективніше, їм потрібна допомога: гуманітарна та витратні матеріали.

Міністерство внутрішніх справ відкриває єдиний координаційний центр, який буде займатися гуманітарною допомогою для співробітників правоохоронних органів і служб, які рятують людей під час війни.

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомила радниця міністра внутрішніх справ Анна Міщенко.

Співробітники ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії роблять усе можливе й неможливе, щоб урятувати людей, евакуюючи їх із міст, які опинилися в облозі. Витягають з-під завалів зруйнованих будинків, вивозять з-під обстрілів, доставляють продукти, воду, ліки.

Та щоб робити це ефективніше, їм потрібна допомога: гуманітарна та витратні матеріали.

Ми отримуємо багато повідомлень від різних людей і різних міжнародних фондів, які хочуть допомогти, але не знають нагальних потреб та яким чином вибудувати логістику. Вирішено впорядкувати цей процес і зробити його централізованим, щоб усі гуманітарні вантажі розподілялися по тих регіонах і тих службах, які цього потребують найбільше. Отже ми анонсуємо відкриття єдиного координаційного центру – MVS Red Line, - написала вона.

Міщенко звернулася до міжнародних фондів і приватних осіб, які готові надавати таку допомогу, щоб повідомити, що буде координувати цей процес.

Максимально ефективно ми можемо допомогти у цій ситуації лише разом. Тому хочемо звернутися до всіх, хто підтримує Україну і українців у цей тяжкий для нашої країни час, хто готовий підставити нам своє міцне плече й простягти руку допомоги: до міжнародних фондів та приватних осіб. Зараз нашим рятувальникам, нацгвардійцям, поліцейським життєво необхідна ваша підтримка.

Якщо ви готові надавати гуманітарну допомогу, звертайтеся за цими контактами:

Email: [email protected]

Telegram +380 67 441 2660

+447856321536

Координуватиму ці процеси як радниця міністра внутрішніх справ. Якщо у вас є якісь додаткові питання, пишіть в особисті, - акцентувала вона. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, за яких умов можуть вилучити авто для воєнних потpеб.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб Ми будемо використовувати особняки російських олігархів для розміщення українських біженців, - Домінік Рааб
Розкішні маєтки російських олігархів конфіскують без виплат компенсацій, а потім у них поселять біженців із України, які рятуються від війни.
Loading...
Load next